sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Purutreenit ja jotain muutakin...

Tänään oli Hämeenkyrössä tarjolla taas purutreenit. Tomi otti Roosalla kaksi settiä melko samalla kuviolla kun viimeksi. Aloitettiin siis ihan saalispurulla ja sillä että koira saadaan hiljaiseksi ja pikkuhiljaa rauhottumaan tilanteessa. Näitä tehtiin pari kappaletta niin, että koira ihan vaan siis saalisti hihaa ja palkattiin siitä purulla. Tästä siirryttiin piilolle, jossa otettiin haukkumine ja sen jälkeen palkka purulla. Tuomas toimi tässä apuohjaajana ja antoi tarvittaessa pienen pakotteen toisesta liinasta, jotta koira saatiin pysymään riittävän kaukana maalimiehestä. Roosa myös rauhotettiin maahan irrotuksen jälkeen joka kerta. Tämä tuntui toimivan erittäin hyvin, koira rauhottui vahtimaan maassa saalistaan ja purun jälkeen alkoi pitämään hihaa rauhassa. Myös irrotukset paranivat. Lopuksi otettiin pitkää liikettä, tosin vielä melko lyhyeltä matkalta. Ensimmäisellä kerralla ei hypännyt kunnolla, vaan tuli alta kiinni. Hihaa nostettiin korkeammalle ja tämä auttoi saamaan hyppyjä paremmaksi. Molemmat setit otettiin siis tällä samalla kuviolla.

Myös Rimpe pääsi puremaan tänään. Nyt Tuomas siirtyi maalimiehen pöksyihin ja otettiin Rimpellä tyynyyn. Tämä oli sille nyt ensimmäinen kerta viime syksyn jälkeen ja toimi ihan kivasti. Tätäkin on tietyssä mielessä Rimpellä helppo treenata, koska se ei ole niin kiihkeä kun Roosa. Nyt otettiin ihan vain saalispuruja, maalimies antoi tyynyllä saalisärsykkeitä ja palkattiin purulla. Näitä toistettiin muutamia ja sitten otettiin pari pakoa. Helppoa ja simppeliä, koira toimi mainiosti. Tätäkin otettiin kaksi settiä.

Eilen käytiin ottamassa metsässä jäljet, jotka sujuivat huonosti molemmilla. Kumpikaan ei oikein pysynyt jäljellä, jopa Roosan kanssa tulin kesken kaiken pois metsästä. Lisäksi tehtiin joitain rullan tuonteja, jotta alkaisi tuoda rullan lähemmäksi. Nyt mälvää sitä suussaan sen verran, että saattaa pudottaa liian aikaisin.

Tänään seurasimme myös loistavaa näytettä siitä mitä tapahtuu, kun koira ei ehdi ajatella mitä tekee. Molemmat koirat olivat vapaana mummun pihassa ollessamme siellä käymässä. Piha on aidattu verkkoaidalla. Naapurin pihassa juoksi pieni koira omalle puolelleen aitaa ja Rimpe lähti säntäämään sen perään. Täysin mitään havainnoimatta juoksi tämä vappupallo täysillä päin aitaa, kimmoten siitä ilmalennolla takaisin pihan puolelle... Että näin.. Sen jälkeen kyllä sitten huomasi aidan olemassaolon... Onneksi on tullut hankittua Rimpeä varten pelastusliivit, jos vaikka käyttäytyminen vedessä on samaa luokkaa.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti