keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Lähinnä metsäilyä...

Käytiin ottamassa pienet maastotreenit ennen kentälle menoa. Roosalle tein taas kaksi lyhyttä jälkeä, tavoitteena vahvistaa janalta lähtöä ja tarkentaa keppien nostoa (5kpl/jälki). Jäljet lähtivät 15 ja 20m etäisyyksiltä ja molemmissa oli yksi kulma. Ensimmäisellä juoksi jäljen yli turhan kovaa, mutta ajoi ihan hyvin. Jätti nostamatta 2 keppiä, jotka poimin itse. Toisella janalla nappasi jäljen erittäin hyvin ja ajoi tarkasti jäljen päällä. 2 ensimmäistä keppiä jäi nostamatta, mutta loput ilmaisi hyvin. Erityisen tyytyväinen olen tarkkuuteen tällä jäljellä. Rimpen jälki oli hankalampi, mitä sillä on koskaan ollut. Jana ei ollut kovin pitkä, ainoastaan muutaman metrin. Jäljen pituutta en mitannut, ehkä 150-200m ja se sisälsi 2 kulmaa. Alku ja kulmat oli vahvistettu makkaralla ja siellä täällä säännöllisin välein oli muutenkin makkaraa. Haahuilua oli edelleen ilmassa, mutta teki aktiivisesti töitä koko ajan. Rimpe pysyy kyllä jäljen tuntumassa melko hyvin, mutta tarvitsee vielä varmuutta. Lopussa oli keppi ja palkkarasia sen alla.

Jälkien vanhentuessa otettiin sitten taas esineruutua. Rimpe oli vuorossa ensin ja tapansa mukaan juoksenteli jonkin verran turhia kierroksia. Kaksi kertaa selvästi merkkasi hajun, mutta ei malttanut selvittää loppuun saakka. Lopulta nosti ja toikin hyvin. Palkkautui paremmin esineellä leikkimisestä tänään. Jätin yhteen esineeseen, saatiin ainakin hyvä mieli molemmille. Roosa oli vuorossa viimeisenä ja esineruudussa oli yhteensä 4 esinettä odottamassa. Täytyy sanoa, että en muista milloin olisin nähnyt roosalta näin vahvan esineruudun. Pistoja yhteensä 5 ja kaikki esineet löytyivät. 3 ensimmäistä tulivat kertaheitolla jokainen ja viimeinen vaati 2 pistoa. Työskentely näytti kaikinpuolin hyvältä, merkkasi hajun selkeästi ja vei etsinnän loppuun asti.

Kentällä otin Roosalla noudot niin, että palkkasin vain kontaktista. Lisäksi sitten eteenmeno, jonka palkaksi olin etukäteen vienyt pallon. Siinä oli sitten tottiksen valmistelu koetta varten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti