tiistai 18. toukokuuta 2010

Pari päivää...

Eilen jäi päivittämättä, mutta laitetaan nekin touhut tähän... Otin aamusella vähän tottista kotipihassa molemmilla. Roosalla tein tokon liikkeistä ruutua ja kaukokäskyjä. Ruutua treenattiin ihan vain lähetyksillä; vein pallon ruutuun ja laitoin koiran menemään pitkältä matkalta perässä... En oikein tiedä mikä olisi kannattava metodi tähän, ajattelin nyt yrittää saman tyyppistä ratkaisua kun eteenmenossa. Ensin nyt siis irtaantuminen kohti ruutua varmaksi. Lienee myös syytä laittaa vahvemmat nauhat reunoille, jos vaikka hahmottaisi paremmin. Kaukoissa otin istu-seiso vaihtoa. Tässä ei ole juurikaan ongelmia, lievää edistämistä oli havaittavissa välillä. Jätin siitä palkkaamatta ja palautin vain oikealle paikalle. Rimpen kanssa tein seuraamista ja nopeita käännöksiä. Lisäksi tehtiin käännöksiä paikoillaan pysyen ja nämä sisälsivät siis myös täyskäännöksiä. Yritän varmistella sille tämän asian vähän paremmaksi pikkuhiljaa. Täyskäännös on selvästi vaikein, muut menevät kohtuullisesti. Sitten otettiin vielä liikkeestä istumista, jossa palkkasin heti istumisesta. Pari kertaa lipsahti seisomiseksi, mutta muuten meni hyvin.
Tänään palattiin sitten Humppakankaalle jäljestyksen pariin, jossa viimeksi oli ongelmia. Tein Roosalle 750m pitkän jäljen vaihtelevalla pohjalla ja se sisälsi 3 kulmaa. Lähti janalta erittäin hyvin ja suoraan, tarkisti vähän matkaa taaksepäin ja lähti sitten hyvin ajamaan. Ajoi ensimmäisen suoran hyvin ja nosti kepin. Sitten toisella suoralla oli vielä jäljen päällä mutta 2 seuraavaa keppiä jäivät metsään... Siellä takasuoralla ja etenkin 2:n kulman jälkeen oli suopursua jonkin verran ja se hämäsi taas selvästi työskentelyä. Teki samanlaisen kiemuran kun lauantaina ja lähti ajamaan takajälkeä. Vähän aikaa katsoin mitä tekee ja kun oli menossa hyvää vauhtia takaisinpäin, käänsin koiran kylmästi ja kerroin suunnan olevan väärä. Tämän jälkeen ajoi loppuun ihan hyvin ja nosti kepitkin. Tarvitaan siis lisää varmuutta erilaisiin pohjiin... Jäljen vanhentuessa otin Roosalla pikkuruudun ja pudotetun esineen. Pudotettu oli ensin 50m ja sitten 70m matkalta. Kummassakaan ei ollut ongelmia. Pikkuruudussa joutui ensin tonkimaan aika paljon ennen kun homma alkoi pelittämään. Toisella kerralla nosti esineen jo nopeammin. Ilmaisu oli ainoa, johon en ollut tyytyväinen, koska otti ensin suuhun ja sitten heitti maahan ja meni viereen makaamaan. Tuo suuhun ottaminen pitäisi nyt siis saada pois...

Rimpen jälki oli erittäin helppo, lähes joka askeleella makkaraa. Muutamia tyhjiä oli aina välissä. Päätin ottaa Rimpellä nyt hetken pelkästään helppoa jälkeä, koska on selvästi epävarma siinä. Ollaan sitten vaikka menemättä kokeeseen tänä kesänä, mutta yritetään edes tehdä pohjat kuntoon. Jäljesti kyllä nyt ihan hyvin ja jäljen päällä, kun oli taas makkarat mukana. Jäljen lopussa oli keppi, josta palkkasin kissanruualla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti