torstai 19. elokuuta 2010

Vähän kaikenlaista

Tänään oli varsinaisena treeninä ohjelmassa haku. Sitä ennen kävin kuitenkin ottamassa kierroksen tottista molemmilla koirilla. Roosa teki ihan kohtuullista seuraamista, ammuin sille samalla. Sain tehtyä liikkeestä istumisen valmistelevan osuudenkin vaihteeksi suoralla koiralla, koska se ei osannut sitä odottaa... Liike sujui siis hyvin. Maahanmenossa ei pysynyt enää niin suorana, mutta pötkähti maahan ihan ok. Seisomisessa meni sitten jo sähläämiseksi tuo seuraaminen, mutta pysähtyi hyvin. Tehtiin muutama tasamaanouto, ensimmäinen ja viimeinen niin että palkkasin vain kontaktista. Tavoitteena oli päästä palkkaamaan koiran ollessa edessä ja tässä onnistuttiin. Otin myös joitain edestä sivulle siirtymisiä ihan vain erillisinä liikkeinä, kuten myös luoksetulon. Viimeisenä oli sitten valmiilla palkalla ollut eteenmeno. Rimpen kanssa seuraaminen oli normaalin iloista ja korrektia. Tein siitä yllätysnumerona seisomisen, joka tosin jouduttiin ottamaan kahdesti ennen kuin onnistui kunnolla. Muuten keskityttiin lähinnä noutoihin. Tasamaalla teki pari oikein hyvää noutoa puhtaine luovutuksineen. Esteilläkin on hiffannut, että pitää pyrkiä esteen yli... Ongelmana nyt on oikeastaan malttamattomuus, eli pitää alkaa ottamaan myös kontakti palkkausta. Rimpekin tuppaa hieman varastamaan kapulalle, mutta parempi niin päin. Viimeisenä eteenmenoa, tein niin että vein pallon koiran katsellessa ja lähetin sitten sinne. Luulen että tämä on opetustapana toimivin.

Haussa sitten Roosalla oli ensimmäinen etukulma tyhjä, toisessa suorapalkka, vasemmalla keskellä ukko, pari tyhjää ja oikealla takana ukko. Ensimmäistä etukulmaa ei tarkistanut kunnolla vaan kävi keskimmäisen maalimiehen luona kahdesti lähetyksillä. Ja oli ottanut oikein rullankin, mutta eipä tuonut sitä minulle saakka... Suorapalkkaus etukulmassa oli muuten ok, mutta vaati sinnekin kaksi lähetystä. Vasemmalle keskelle myös lähetyksiä kaksi lisää ennen kuin nosti äijän. Sitten oli välissä ne pari tyhjää, joista toisella teki valeen. Viimeinen ukkokin vaati kaksi lähetystä. Että aivan päin mäntyä mennyt treeni... Lisäksi tämän jälkeen kävin ottamassa pudotetun, joka myös oli ihan jotain muuta kun pitäisi. Jostain syystä ei meinaa lähteä kunnolla pudotetulle ja tämä sama ongelma oli myös tiistaina kun käytiin ottamassa ruutuja..

Tiistaina käytiin tosiaan ottamassa nopeasti tarkkuus-, ja esineruudut. Tarkkuudessa etsi kyllä hyvin, mutta ilmaisu tökki... Esineruutu oli kohtuullinen, tosin otin vain kaksi esinettä. Rimpe sen sijaan nosti kolme, mutta pudotti kaikki luovutuksessa ja vaihtoi kerran.. Ei siis ihan putkeen sekään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti