lauantai 21. elokuuta 2010

Roosa EK2!

Tänään siis vihdoin Roosalle kesän ensimmäinen koulari. Lajina etsintäkoe, luokka 2, paikkana Hämeenkyrö ja tuomarina Hannu Viertonen. Tulos oli hieno ykköstulos 275p, joista tottis 85 ja maasto 190. Kaiken kaikkiaan maasto oli ok, tottiksessa sitten enmmän sanomista. Läpi kokeen oli havaittavissa koiran puolelta komentamista ääntelyllä ja tämä korostui etenkin tottiksessa. Ja tämä on nyt siis se asia jonka poistamiseksi aletaan tehdä töitä. Mutta osa-alueittain käsiteltynä: Jälki oli hyvä, siitä täydet pisteet. En muista koska olisi lähtenyt janalta noin nätisti, otti jäljen hyvin ja lähti ripeästi oikeeseen suuntaan. Nosti kaikki 4 keppiä. Haku meni aika odotetusti, nosti molemmat äijät, risteilyssä oli toivomisen varaa. Kohtuulliset tyhjät, ensimmäisellä ukolla joutui käymään kahdesti, koska ilamaisulla jäi haistelemaan jotain jarulla putosi. Pisteitä tuli 76. Tarkkuusetsinnässä ilmaisi ottamalla suuhun ja heittämällä lantin minulle, kun olin ilmaisutavaksi sanonut maahanmenon.. Lisäksi merkkasi esineen ainakin kolmesti ennen ilmaisua. Pisteitä saatiin 14. Pudotetusta esineestä tuli täydet pisteet, lähti hyvin pienen käsimerkin avustuksella. Esineruudusta myöskin täydet, sain vinkin lähettää niin että saa apua tuulesta. Ja se siis toimi hyvin. Tottiksessa seuraaminen oli kamalaa riehumista, poikittain, ääntelyä sun muuta asiaan kuulumatonta. Jättöliikkeet teki kaikki ihan hyvin, luoksetulossa tuli vinoon sivulle. Noudoissa puri kapulaa, muuten olivat ok. Eteenmenossa jouduin antamaan kaksi käskyä, että meni maahan. Paikallaolossa oli hieman levoton, mutta pysyi makuulla.

Kokeen jälkeen tein Rimpellä kisanomaista tottista toisen koiran parina. Hyvä tilanne, saatiin ilmoittautuminen ja kaikki, sekä lisäksi oli ihmisiä antamassa vinkkejä. Sain myös kokeen omaisen jännityksen aikaiseksi... Ilmoittautuminen otettiin kolmesti ennenkuin koira oli siinä ok. Ryntäsi aina tervehtimään tuomaria. Paikallaolossa pysyi hienosti, hieman kaula piteni noutojen aikana.. :) Seuraaminen oli välillä ihan jees, mutta välillä pyrki haahuilemaan ja loittonemaan sivulle. Liikkeestä istumisessa tarvitsi kaksi toistoa, maahanmeno kohtuullinen, samoin luoksetulo. Tasamaanouto oli ok, esteillä kiersi hypyn takaisin. Tähänkin siis tehtiin uusinta. A-telineellä olkin ihmiset varmistamassa vieressä. Summana voidaan siis sanoa, että Rimpe tarvitsee häiriön alaisena treeniä enemmän ja mielellään kokeen omaisia tilanteita. Kaiken kaikkiaan varmuutta lisää saatava tekemiseen.

1 kommentti:

  1. Ei mulla muuta kun että eikös tää ollut jo toinen koulari tälle kesää, vai eikö alokas-luokan koulareita lasketa...? ;P

    VastaaPoista