tiistai 19. tammikuuta 2010

Tottista taasen

Palailtuamme kotiin Ylöjärveltä otettiin pikkupätkät tottista tyttöjen kanssa. Ensin Roosa, jolla aloitin juoksusta seisomaan jäämisellä, tai oikeastaan joka toinen kerta tehtiin kävelystä. Kävelystä pysähtyi erittäin hyvin, ei valittamista. Juoksusta tuli muutamia askelia perässä, mutta kun sai palkan vasta täydestä stopista, niin sekin vähän parani. Palkka oli jätetty maahan taakse odottamaan. Tämän jälkeen kaukokäskyt; ensimmäisessä otin vain istumaan nousun, sitten muutaman vaihdon, taas istumaan nousun ja sitten taas useamman vaihdon. Ihan kohtuullinen, pari kertaa meinasi jäädä maahan istumaan nousun sijasta. Lopuksi nouto, ensin palkka vain kontaktista, sitten varsinainen liike. Ennakoi luovutuksessa nyt koko ajan, joten jouduin muutaman kerran tekemään niin että jätin palkkaamatta, koska siirtyi oma-aloitteisesti sivulle. Muuten liike on ihan jees.
Ripan kanssa aloitettiin paikallaololla joka oli kohtuullinen. Sitten liikkeestä seisomaan jäämistä, pysäytin vasemmalla kädellä ja palkkasin oikealla. Varsin yksinkertaista ja avustettua, mutta eiköhän tämäkin liike pikkuhiljaa valkene. Viimeisenä seuraamista ja täyskäännösten hiomista. Pidin pallon kädessä apuna ja vähän ohjasin sillä. Kääntyy erittäin hyvin ja tiiviisti, joskin tarvitsee vielä hieman apua..

Ylöjärvellä aloitimme Roosan kanssa ahkion vetoharjoitukset. Tavoitteena on opettaa Rose vetämään ahkiota rauhallisesti ja nätisti, ihan vain huvin vuoksi. Tänään ensimmäisen kerran aisojen edessä ja aisat saivat kyllä koiran ihan paniikkiin... No yritetään saada kolinat pois ja koira vauhtiin, eiköhän se aisoihin sopeudu ennenpitkää... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti