keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Keskiviikkotottista

Käytiin pikku pakkasesta huolimatta ottamassa Hämeenkyrössä normaali keskiviikon tottissetti. Aloitin Roosan kanssa laittamalla sen paikallaoloon Marjun ja Marittan tehdessä liikkeitä ympärillä. Mitään ongelmia ei ollut, toisaalta en niitä odottanutkaan kun koira oli matalassa vietissä. Pikku breikki ja sitten varsinaiset liikkeet. Tein liikkeestä seisomaan jäämistä, vuorotellen kävelystä ja juoksusta Marittan vahtiessa ettei tule perässä. Alkoi oikein hyvin ja teki ok, mutta sitten askeleet perässä alkoivat lisääntyä.. Johtuu mahdollisesti toistoista ja niistä aiheutuvasta kuumenemisesta. Sitten otin kaukokäskyt melko pitkillä väleillä, koska meinasi ennakoida. Ei muuta huomautettavaa tästä. Viimeisenä kokeilin luoksetuloa. jouduin antamaan 2 käskyä ennenkuin lähti kunnolla liikkeelle, mutta pysähtyi merkistä erittäin hyvin! En ottanut siis enempää toistoja vaan olin tyytyväinen tähän.
Ripan kanssa ensimmäiseksi liikkeestä maahanmeno joka alkaa näyttää jo ihan kivalta. Niin isoa vartaloapua ei enää tarvita ja koirasta voi loitontua ihan hyvän matkan. Tämä liike on oikeasti mennyt eteenpäin. Sitten vähän noutoa, ensin vain heitin kapulaa ja vaihdoin sen palloon. Sen jälkeen pari kertaa niin, että luovutti eteen. Viimeisenä liikkeenä yksi luoksetulo niin että palkkasin taas edestä. Hyvä oli sekin. Rimpe oli tänään kaikin puolin erittäin hyvä ja innokas tekemään, mistä olen todella hyvilläni!

1 kommentti:

  1. Kaisa.. Jos luoksetulossa tökkii joku, esim. vauhti tai sitte ei lähde tuleen ekalla käskyllä, niin ota läpijuoksuna. Koira alkaa pikkuhiljaa ennakoimaan ja sitähän sä et halua :) Periaatteena se että vain hyvistä luoksetuloista otetaan stoppeja.

    VastaaPoista