maanantai 18. tammikuuta 2010

Suunnittelua ja toteutusta...

Aloin tänään selailemaan tokokalenteria ja huomasin että paljon oli kokeita lisätty toukokuulle... Sielä oli Tampereella monta hyvää päivää, nyt pitäisi vaan saada koirat kondikseen, että päästään tekemään tulosta. Roosalle yritetään siis sitä tokon AVO ykköstä seuraavan kerran 7.2. ja Rimpekin olisi kevään aikana tarkoitus saada kehiin. Lisäksi Roosalle buukattiin näyttely 10.4. Kankaanpäähän Heidin lupautuessa taas esittämään. Tein koirille oikein kirjallisen suunnitelman viikoksi kerrallaan, jos saisi vaikka järjellisen toteutuksen tähän treeniin.

Treenisuunnitelmaa alettiin sitten toteuttamaan heti tänään. Roosan kanssa aloitimme juoksusta maahanmenolla. Palkkana patukka, jolla tsemppasin koiraa ensin alle. Käskyn yhteydessä annoin pannasta taas pakotteen ja täytyy sanoa, että maahanmenot olivat ihan mukiinmeneviä. Reagoi käskyyn erittäin nopeasti, kyynerpäät saisivat olla kyllä tiukemmin maassa kiinni... Tämän jälkeen ihan perusseuraamista, siirtymisiä sivusuunnassa ja temponvaihdoksia. Sivuttaissiirtymät olivat vähän kökköjä, tuli erittäin vinoon sivulle niiden jälkeen. Tähän täytyy siis keksiä jotain. Viimeisenä liikkeenä tokoluoksetulo ja etenkin se pysäytys. Roosan kanssa on nyt siis otettu liinalla toisen ohjaajan avustamana( saadaan pakote) ja sitten ihan vain heittämällä palloa taakse ja sillä vahvistettu käsimerkkiä. Päätin sitten kokeilla onko mennyt oppi perille ja yllättävää kyllä sain tehtyä erittäin hyvän pysäytyksen täydeltä matkalta! Lisäksi pari läpijuoksua ennakoinnin estämiseksi. Roosa siis tänään ihan ok!
Rimpen kanssa aloitettiin sivulla tapahtuvilla liikkeenvaihdoilla. Lähinnä siis tarkoituksena vahvistaa käskyä "maahan" sivullaollessa ja sitten sieltä maasta takaisin sivulle nousua. Kesti hetken ennenkuin koira tajusi mitä siltä halutaan.. :) Tämän jälkeen sitten liikkeestä maahanmenoa ja nyt näyttää siltä että idea on Rimpelle pikkuhiljaa valjennut. Teki ihan hyviä maahanmenoja huomattavasti pienemmällä vartaloavulla mitä aikaisemmin. Jee-jee! Viimeisenä otettiin sitten luoksetuloa niin, että jätin koiran istumaan ja kutsuin sitten luokse. Pallo palkkana leuan alla ja kun istui suoraan edessä niin palkkasin siitä. Muutamia toistoja tehtiin ja jokunen vino asento sinne mahtui mukaan, mutta muuten ok. Rimpekin siis ihan lupaavassa mallissa, ainakin tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti