tiistai 12. tammikuuta 2010

Kotitreenit

Tänään sitten päätin jatkaa koirien kanssa treenaamista todenteolla. Otimme siis tottiksen lisäksi myös esineruutua. Ajatuksena on opettaa nyt Ripalle talven aikana ruudun idea, ts. että etsitään ihmisen hajuisia esineitä. Sitten ei tarvitse kuin siirtää homma sulan maan ruutuun keväällä. Rahtasin siis umpihankiseen metsään esineet ja otin ensin Roosalla. Motivaatio kohdallaan, hyvät varmat pistot ja löysi hyvin lumestakin esineet. Kaiken kaikkiaan iloista ja nopaa työskentelyä, sellaista kun se Roosalla parhaimmillaan on. Ripalle näytin kuinka vein 2 esinettä ruutuun ja lähetin sen jälkeen. Ensimmäinen löytyi hyvin, toisen kohdalla oli jo ehtinyt vähän unohtaa, että niitä oli sinne 2 viety. Lähti kyllä, muta tarvitsi useamman lähetyksen ennenkuin törmäsi esineeseen. Ihan ok kuitenkin, työskentelee halukkaasti tämäkin koira.

Sitten otettiin tottista. Roosalla tein ensin seuraamista, oli yllättävän kierroksilla, ottaen huomioon että oltiin kotipihassa. Pääsin sille pari kertaa huomauttamaankin liiasta kohkaamisesta. Perusseuraamisen lisäksi tein askeleita sivuun ja taaksepäin. Taakse liikkumisessa on vielä hiomista, sivuille siirtymiset onnistuvat aika hyvin. Sitten vähän jättöliikkeitä, ensiksi juoksusta maahanmeno. Käskyn yhteydessä annoin pakotteen pannasta ja meni maahan todella nopeasti. Palkkasin heti kun oli maassa. Tämän jälkeen otin muutaman kävelystä seisomaan jäämisen ja sitten sama juoksusta. Juoksusta seisomaan jäädessä menee helposti istumaan(?) ja teki nytkin näin mutaman kerran. Parani heti kun pääsin palkkaamaan oikeasta liikkeestä ja teki lopulta ihan hyviä seisomaan jäämisiä.
Ripalla tein ensimmäisenä ja viimeisenä liikkeenä paikallaolon n.1,5-2min. Ensimmäisessä jouduin käskyttämään melko kovaa ennen maahan menoa, toisella kerralla jo parempi. Postiivista oli että pysyi maassa hyvin. Tämän jälkeen tehtiin liikkestä maahanmenoa. Autoin edelleen maahan, koko ajan apua pystyy kylläkin pienentämään. Tarvitsee myös aika napakan käskyn... Liike on kuitenkin alkanut varmistua. Palkka nakilla käveltyäni muutaman askeleen poispäin. Sitten tehtiin ihan perusseuraamista runsailla täyskäännöksillä. Täyskäännöksissä autoin pallolla, koska meinaa muuten jäädä jalkoihin. Seuraamisen jälkeen otin vielä liikkeestä seisomaan jäämistä niin, että pysäytin kädellä auttamalaa ja palkkasin nakilla. Käskyn merkitys tässäkin on pikkuhiljaa valkenemassa ja jää jo seisomaan eikä pyri istumaan tms. Eteenpäin siis mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti