maanantai 21. syyskuuta 2009

uusi viikko, paluu arkeen!

Eli viikonloppu meni tosiaan hieman vähemmällä treenimäärällä, eilen otin nopeasti kentällä tottista molemmilla. Roosalla perusseuraamista sekä noudot niin että palkkasin vaan kontaktista kaikissa noudoissa. Ripalla sivulletuloja ja seuraamista. Perussettiä siis tehtiin molemmilla.

Tänään olikin normaali työaamu treeneineen. Ensin Roosa: Otin noutoa ja palkkasin vain suorasta luovutuksesta. Muutama kerta ihan ok, mutta yleensä jää kyllä vinoon. Ainoa mitä olen näköjään saanut tässä opetettua on se että koira hyppää istuallaan sivuttain oikeaan paikkaan kun napsautan sormia kyljen vieressä... Jep-jep.Ripalla otin sivulletuloa ja seuraamista, ok. Lisäksi taas noutoa heittäen vuorotellen kapulaa ja palloa. Yhden kerran löi aivoissa jumiin että mitä piti tehdä, muuten hyvä.

Illalla oltiin ensin kentällä. Siellä Roosan kanssa seuraamista aika pitkiä pätkiä palkkaamatta, remmi kireällä reippaasti kävellen. Tarkoituksena siis estää kuumeneminen pitkissä palkkaamattomissa pätkissä ja hillitä eteeni tuloa. Sitten noudot; ensin niin että otin kaikki heitot ja palkkasin kontaktista. Sitten niin että pääsi noutamaan kaikilla kerroilla. Ihan ok muuten paitsi että luovutus meinaa mennä edelleen vinoon. Pureminen sen sijaan on vähentynyt.
Ripalla otinkin sitten -yllätys, yllätys-sivulletuloa ja seuraamista. Ihan hyvin teki ja keskittyi vaikka oli muitakin koiria kentällä. Lisäksi maahanmenoa ja myös sielä pysymistä. Käskin siis maahan ja seisoin edessä hetken aikaa ennen palkkausta. Pikkuhiljaa pitää alkaa opetella paikallaoloakin... :)
Kentän jälkeen suunta kankaalle jossa Ripalle jälki, kaikki askeleet nakkivedellä ruiskittu ja silloin tällöin aina nakinpala jäljellä. Ajoi valtavan poukkoilevasti ja pyörien, kunnollista ajamista vain muutama metri koko jäljen aikana. No huomenna peltojäljelle ja laitetaan taas ruokaa joka askeleelle. Roosalla otettiin hakutreeni joka taitaa jäädä viimeiseksi ennen ensi viikonlopun koetta...Molempiin etukulmiin ukko, ensimmäiselle lähti hyvin mutta otti rullan jo puolivälissä. En ollut nähnyt missä ukko oikeasti on, joten lähetin näytölle ja oho koira ei tiennytkään minne mennään. Valehteli siis...Hienoa että päätti tehdä tämän juuri nyt. No koira ja ukko vaan molemmat pois ja toiseen etukulmaan. Vaati kaksi etsintäkertaa ennen löytöä, mutta irtosi ja etsi kyllä hyvin. Samoin ilmaisu ja näyttö ok, näytölle voisi mennä vähän paremmin, jää välillä pyörimään ympärilleni. Kolmas oli tyhjä, erittäin hyvä pisto. Neljäs taas ukko, jota ei meinannut löytää millään, jouduin lähettämään varmaan kolmesti ja koira teki kyllä töitä koko ajan erittäin hyvin. Lopulta löysi ja ilmaisi sekä näytti hyvin. Että tällä mennään, katsotaan mitä tulee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti