maanantai 28. syyskuuta 2009

maanantai-arkea

Tänään sitten jatkettiin aamutreenejäkin. Roosan kanssa vaihdetaan pikkuhiljaa treenaaminen taas tokon liikkeisiin, kun ei saatu jälki2:een paikkaa, hakukokeita ei löytyny sopivia ja IPO:on ei olla vielä valmiita eli syksyn PK-kokeet taitaa olla nyt käyty. Otin siis tänä aamuna pitkästä aikaa kaukokäskyjä. Toimi ihan hyvin, pientä eteenpäin lipumista oli havaittavissa maahanmenossa. Tämä korjaantunee kun jätetään pallopalkka koiran taakse. Ripalla otin perus sivulletuloja ja seuraamista, nämä alkaa kotipihassa mennä hyvin vapaanakin ja keskityykin kohtuullisesti. Lisäksi sitten noutoleikkiä pallolla ja kapulalla. Sujui ihan hyvin.

Illalla kävin kentällä ja otin Roosan kanssa seuraamista, aika paljon käännöksiä ja jonkin verran myös siirtymisiä sivusuunnassa ja taaksepäin. Lisäksi liikkeestä seisomaan jäämistä, niin että pallo oli jätetty maahan taakse jonne vapautin kun teki oikein. Ensin vapautin heti kun pysähtyi nopeasti ja muutaman kerran tein koko liikkeen niin että palasin koiran taakse. Palatessa meinaa helposti lähteä pyörimään, mutta tällä palkkausmetodilla toimii ehkä parhaiten. Tämän jälkeen otin vielä muutaman tokohypyn melko matalalla esteellä. Tehtiin koko liike pari kertaa eli hyppy-istu ja hyppy takasin,ei ongelmia.
Ripalla tein ensin seuraamista ja sivulletuloa. sivulletulo menee kyllä jo tosi mallikkaasti! Seuraamisessa tein paljon käännöksiä vasemmalle. Seuraaminenkin on ihan kohtuullista eli pikkuhiljaa voidaan alkaa lisätä haastetta. Treenin lopuksi otettiin Ripenkin kanssa vähän hyppyä eli hypytin matalan tokoesteen yli ensin nakin perässä ja sitten heittämällä pallon yli, jolloin hyppäsi perässä. Ihan voidaan olla taas neitiin tyytyväisiä.
Roosalla oli sitten vielä purutreenit tämän päälle. Purut meni taas aika perusjuttujen parissa, melko nopeatempoisesti läpi eri osa-alueita. Maalimies ei hirveästi hinkkaa vain yhtä asiaa ettei koira leipiinny siihen. Ensin siis muutama haukku piilolla, sitten muutama haukku kauempana piilosta ihan lähellä maalimiestä ja lopuksi pari pakoa. Toisessa setissä lähinnä uhkan harjoittelua. Roosa oli ihan ok, tänään otettiin vähän napakammin hallintaa, sekin puoli siis hieman parempi. Runsas ääni on nyt ehkä suurin ongelma. mutta tästä on taas hyvä jatkaa.Ikävästi koulutuspäivät vaan katkasee tän viikon treeniputken.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti