torstai 10. syyskuuta 2009

Tottista ja hakuilua

Tänään aamutreeni jäi Ripan osalta vähän lyhyeksi likakaivon tyhjentäjän hyökättyä paikalle...Muutamia sivulle tuloja ja seuraamista ehdin ottaa ja olikin niissä ihan hyvä! Roosalla otin noutoa ensin niin, että heitin vain kapulan ja palkkasin kontaktista. Ei siis päässyt noutamaan ollenkaan. Tämä siksi, että noudoissa meillä on suurin ongelma ollut varastaminen, joka tulee esille etenkin koetilanteessa kun ei palkata ja kierrokset nousevat. Viimeisellä kerralla päästin noutamaan ja palkkasin suorasta luovutuksesta. Roosan tottiksessa on paljon pieniä asioita hinkattavana ja kun ne saadaan kuntoon on tottis paljon paremman näköistä...

Illalla olin ottamassa kentällä tottista Maisan ja Sylvin parina. Tarkoituksena tehdä ihan koekaavio. Roosalla seuraaminen ok,välillä tulee liian eteen. Tähän sain neuvon treenata lyhyellä hihnalla niin että koiraa jarrutetaan oikealle paikalle.Saisin kuulemma myös kävellä reippaammin ja jaksottaa selkeämmin. Jo nyt korjatessani nämä Roosa tuntui paljon paremmalta.Jättöliikkeet liian hitaita-edelleen. Neuvona treenata niitä vain hihnassa jolloin voi antaa pakotteen helpommin...Luoksetulo ok,yllättävänkin hyvä, ei edes törmännyt. Noudoissa kierrokset selvästi nousivat mutta ei varastanut, eikä ollut sen oloinenkaan että olisi luvatta lähtemässä.Hyvät suorat luovutukset.Eteenlähetys ja paikallaolo molemmat hyvät. Ripalla otin sivulletuloja ja seuraamista palkkana nakki. Nämä liikkeet alkavat pikkuhiljaa selvitä tälle rusakolle ja onnistuivat nyt moitteettomasti vaikka oli toinen koira häiriönä.

Lisäksi oli hakutreenit Vesajärvellä. Tätä treenataan toistaiseksi Roosalla tavoitteena päästä lähitulevaisuudessa kokeilemaan alokaskoetta. Ilma oli aika kiva, tuulikin jonkin verran.Otin maalimiehet molempiin etukulmiin, sen jälkeen tyhjän ja sitten vielä kaksi maalimiestä. Maalimiehillä 1-3 koira hallintaan ennen palkkausta, viimeinen palkkasi heti kun koira tuli näytölle. Kaiken kaikkiaan lähdöt, rullantuonnit ja näytöt olivat hyviä.Viimeisessä rullantuonnissa pudotti hieman liian aikaisin,en tiedä miksi...Tyhjälle pistolle jouduin lähettämään uudestaan ennenkuin irtosi niin syvälle kun halusin.Sen jälkeen kuitenkin erinomainen tyhjä. Tästä kerrasta jäi kyllä ihan hyvä mieli,koira pelitti melko varman oloisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti