sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Hyvää alkanutta vuotta!

Edellisestä kirjoituksesta tänne on vierähtänyt tovi, yli kaksi vuotta... Päätin kuitenkin elvyttää blogin henkiin jonkinlaisen treenipäiväkirjan vuoksi. Agilityvalmentajamme olivat vahvasti sitä mieltä, että treenipäiväkirjaa tulisi pitää ja  olen sen ottanut tavoitteeksi alkavana vuonna. Jossain määrin ainakin on kirjoiteltava asioita ylös.

Ensin pieni päivitys koirien tilanteeseen. Kotona on tällä hetkellä dobbereista Pippa, Paula ja Ares. Näiden lisäksi metsästyskoirana vahvuudessa on saksanmetsästysterrieri Tove. Harmaa koira Arwen muutti viime kesänä kummilapseni luokse, koska ei herännyt riistalle kunnolla ja jatkaa nyt Pinjan harrastelukoirana. Pippa sai viime kesänä täyteen PK-puolen kansallisten lajien tavoitteensa. Se saavutti koulutustunnuksen EK3 ja käyttövalioitui metsäjäljeltä (JK3). Nyt sen kilpailulliset tavoitteet ovat agilityssä, tokossa, vepessä ja FH-jäljellä. Olettaen tietysti, että terveyttä riittää. Paula teki viime kesänä JK2:n ja kilpaili muuten lähinnä agilityssä. Sillä on maksi1:stä pari ratanollaa, mutta aikavirheitä. Nollien metsästys siis jatkuu. Ensi kesänä ajatuksissa jälki 3 ja mahdollisesti haku 2. Sen lisäksi tehdään sitten aksaa. Paulalla on tällä hetkellä 4 viikkoiset pennut alla, jotka syntyivät kennel Dobechesterin nimiin. Ares kävi viime kesänä suorittamassa BH:n ja ensi kesänä sitten pitäisi päästä kokeisiin. Sillä on treenattu suojelua, mutta tämän lajin osalta jatko on vahvasti harkinnassa. Lähinnä treeniaikojen hankaluuden vuoksi joudun pohtimaan sen jatkamista. Ares on ajanut jälkeä metsässä ja pellolla ja ottanut sen lisäksi hakua jonkin verran. Tove on vasta puolivuotias ja sen suurin tehtävä olisi kehittyä luolakoiraksi. Nyt alkuvuodesta olisi tarkoitus katsoa miltä näyttää sillä saralla. Tove on aksaillut myös jonkin verran lisäksi, sekä opetellut jälkeä MEJÄ-tavoitteella. Myös terrierien vesiriistakoe olisi hauska käydä tekemässä.

Vuosi aloitettiin tänään hakutreeneillä. Ares pitäisi saada tosiaan koekuntoon ja sen vuoro on nyt sitten hakuilla. Ilmaisua sille on rakennettu kentällä ja tarkoituksena on tehdä siitä rullalla ilmaiseva koira. Metsässä on toistaiseksi tehty pelkkää etsintää. Tänään aiheena oli hyvät pistot ja mahdollisimman suoraan edestä löytö. Ensimmäiset 2 maalimiestä näytettiin, kun lähtivät metsään. näissä ei ollut mitään ongelmaa etsimisessä tai löytämisessä. Päässä tuntui pienen tauon jälkeen koiralla vähän surisevan alkuun ja vauhtia riitti... 3 maalimies oli hieman kauempana mitä kuvittelimme, joten tähän tuli ensin tahaton tyhjä pisto ja sen jälkeen löytö. 4 löytyi suoraan edestä. 5 maalimies oli taas hieman edempänä ja teki tähän itseasiassa erittäin hienon laatikkomallisen piston. 6 oli taas suoraan edessä ja löytyi hyvin. Loppua kohti tuntuivat löytyvän myös korvat paremmin. Areksella on jossain määrin otettu metsässäkin hallintaa koko ajan, ei tokikaan vielä maalimiehillä, mutta sen verran että pysyy kuulolla. Kaiken kaikkiaan tämän päivän treeni oli ihan onnistunut. Hyviä pistoja, ei mitään katastrofia ja koira hyvässä mielentilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti