tiistai 17. tammikuuta 2017

Alkuviikon touhuja

Eilen maanantaina aloitettiin lopulta talven vetokausi käymällä kicksparkkaamassa. Mukana oli Pippa ja Ares, joilla vedätin läheisellä metsäkoneen ajouralla. Aika hyvä pohja oli ja lunta sopivasti. Aloitettiin kevyesti 1,5-2km lenkillä molempien koirien kanssa. Kotona jumpattiin lisäksi vähän dobo-pallolla kaikkien koirien kanssa, koska olen tämän havainnut hyväksi tavaksi kuntouttaa synnytyksen jälkeen. Paula saa nyt siis istuskella pallon päällä melko paljon. Lisäksi tein Toven kanssa noutoa sisällä. Tove noutaa damia ja tärkeintä on saada se tulemaan niin lähelle, että saan sen otettua siltä. Sisällä tämä onnistuu aika hyvin ja innokkuus on erittäin hyvä, mutta ulkona sitä tuppaa kiinnostamaan enemmän vain juokseminen damin kanssa :D

Tänään käytiin Hämeenkyrössä ottamassa vähän tottista. Pippa teki liikkeestä seisomista apparin kanssa. Appari merkkasi pysähtymisen naksuttimella ja palkkasin vaihtelevasti sen jälkeen. Tuttuun tapaansa teki välillä erittäin hyviä seisomisia ja välillä ei pysähtynyt ollenkaan... Sillä on ilmeisesti vähän epävarmuutta liikkeen ymmärtämisessä, tai on alun perin rakennettu liian nopeasti. Joka tapauksessa tällä hetkellä pyritään saamaan käskysanaan vaan riittävä varmuus koiralle. Lisäksi Pippa teki kaukokäskyjen istumaannousuja. Kokeessa sille oli selkeästi hankalinta nousta maasta istumaan, joten nyt vahvistetaan vain tätä.
  Ares teki vähän seuraamista ja käännöksiä. Areksen tottis on ollut täysin tauolla syksystä asti ja pikkuhiljaa pitäisi kai senkin kanssa palata treeniin. Intoa ja aktiivisuutta sillä ainakin on... Pääpaino on ollut niissä haun ilmaisuissa ja niitä tehtiin nytkin, maalimiehet molemmin puolin. Rutiinia vaan tähän asiaan, eipä siinä muu auta.. Paula teki vähän hömppäseuraamista toiselle koiralle häiriöksi.
  Toven kanssa tehtiin kotona vielä pieni noutotreeni eteisessä. Samalla tavalla meni kun eilenkin :D Koira on erittäin innokas ja noutaa mielellään, tarvitsee alkaa taas siirtämään tätä ulkotiloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti