lauantai 21. tammikuuta 2017

Team Tähtiainesta

Tänään oli agilityä Team Tähtiainesta muodossa. Kyseinen ryhmä on siis tiimi joka kokoontuu leiripäivän muodossa kerran kuukaudessa. Päivät koostuvat tiiviimmästä valmentautumisesta johon kuuluu myös luentoja ja ohjaajien fysiikkatreeniä lajiharjoittelun lisäksi. Aamu alkoi kotona sillä, että huomasin Pippan olevan lievästi epäpuhdas, eikä näin ollen voinut lähteä suunnitellusti treenaamaan. Nopealla ratkaisulla otin mukaan Paulan, joka on vasta kuntoutumassa äitiyslomalta ja soitin matkalta toiseksi koiraksi vanhempieni saksanseisoja Ernestin, jota olisi tarkoitus myös kilpailuttaa tänä keväänä.

Ensimmäisenä ohjelmassa oli ohjaajien fysiikkatreeni ja siinä kuntotesti. Kuntotesti sisälsi lihaskuntoliikkeitä ja räjähtävyyttä mittaavia asioita. En pystynyt kiukuttelevan selän vuoksi tekemään ihan kaikkia asioita, enkä varsinkaan täydellä teholla. Juoksuosuudet menivät ok, tosin räjähtävä nopeus ei koskaan ole ollut minun juttuni. Lihaskuntoliikkeet menivät osa himmaillen, osa kunnolla. Paras osa-alue oli yllättäen punnerrus. En kirjannut tuloksia ylös, koska en niitä pystynyt ihan täysillä tekemään.

Ensimmäinen lajitreeni oli erikoisesteitä. Ernesti teki tämän osion. Olen ohjannut Ernestiä kerran aikaisemmin ja se on hyvin toisenlainen, kuin Pippa ja Paula. Se vaatii enemmän saattelua esteille ja hyvin "saksalaista" ja selkeää ohjausta. Ernesti teki ensimmäisen kerran täydessä mitassa pituuden, muurin ja okserin. Olin ihan tyytyväinen, taipui hyvin tiukkoihinkin käännöksiin ja loppua kohden ohjauskin alkoi löytymään. Ernestille löytyi myös uusi palkka, vinkuvat tennispallot, joilla saatiin vaihteita yksi lisää :D

Iltapäivän lajitreenin teki sitten Paula. Ensin tehtiin muutama pujottelu ja Paula oli erittäin innoissaan tästä.. Paulahan on siis maaninen pujottelija ja tekee sitä aina jos saa tilaisuuden... Sitten tehtiin ratapätkää ja täytyy sanoa, että oli kyllä tosi mukava ohjata välillä tätä koiraa. Paula on erittäin kiltti ja kuuntelee ohjausta, sen kanssa on helppo juosta. Takaakierroissa oli hieman hankaluuksia, luultavasti mammaloman jäljiltä pientä kireyttä fysiikassa. Radan lisäksi panostettiin kontakteihin. Paulalla on juoksukontaktit ja nyt oli hieman ilmassa liian aikaisin hyppäämistä. Otetiin avuksi ns. länget joista sen piti juosta läpi. Tehtiin toistoja sekä puomilla, että A-esteellä. Saatiin koira hoksaamaan länkien tarkoitus ja tehtyä ihan hyviä kontakteja.

Päivän päätti ryhmäkeskustelu ja sen jälkeinen luento. Kaiken kaikkiaan nämä päivät ovat kyllä erittäin antoisia, joskin tiiviitä. Todella mukavaa päästä pureutumaan paremmin asioihin, joita ei viikkoryhmätunneilla välttämättä ehdi aina käsitellä. Ohjaustekniikat ja koirien esteosaaminen on sellainen asia joihin itseni tulisi vielä kiinnittää huomiota. Täytyy yrittää käydä nyt treenaamassa myös omatoimisesti kerran viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti