keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Vähän metsää ja runsaammin tottista...

Aamulla otin ihan vaan kotimetsässä Roosalla pari janaharjoitusta. Ensimmäinen oli erittäin hyvä, jana lähti melko ryteikköiseen rinteeseen ylöspäin. Otti jäljen hyvin ja ajoi kepille saakka kunnolla ja tarkensi pyynnöstä kepin paikan. Toisella janalla oli vähän hukassa siitä mitä tehdään ja jouduin antamaan kaksi käskyä. Muuten olikin ihan ok. Tänään ei ollut ongelmaa takajäljistäkään vaan teki kaikinpuolin hyvin. Otin myös esineruudun molemmilla. Rimpe oli vuorossa ensin ja oli nyt aivan höselö. Saattoi kyllä johtua siitä, että oltiin kotona. Nosti esineen kun sai hajun, mutta vaati useamman lähetyksen ja takaisin kutsun. Rimpe nosti siis yhden esineen ja Roosa loput kaksi. Roosakin tarvitsi vähän alussa kannustusta, mutta sitten alkoi toimimaan. Roosakin siis saa arvosanaksi tänään kohtuullisen...

Illalla oltiin sitten ottamassa kentällä tottista. Aloitin Roosalla ruudusta samalla tavalla kun eilen. Keskelle pala makkaraa, jonka avulla pysäytys ja siitä maahan-käsky. Toimi aika hyvin ja välissä otin pari kertaa ilman makkaraa ja toimi siltikin. Ihan pari kertaa teki maahanmenon reunanauhan päälle, josta kävin käskemässä kunnolla ruutuun. Nyt tuntuu siltä, että tähän on löydetty toimiva tapa. sitten otettiin vähän seuraamista, joka oli taas ihan kamalaa. Poikitti ja edisti ja teki kaikkea mahdollista. Otettiin sitten neliötä ja yksittäisiä askelia ja muuta sen tyyppistä kurinpalautusta. Jonkin aikaa kesti, että sain seuraamisen kelvolliseksi, sitten tein siitä suoraan parit seisomiset, joissa ei ollut ongelmia. Tämän jälkeen eteenlähetys, jonne olin vienyt nyt vähän näkymättömämmän palkan. Eteni hyvin aluksi, mutta kääntyi sitten odottamaan käskyä. Käskin jatkamaan ja nyt juoksi palkalle saakka. Toivottavasti tajusi, että kannattaa juosta eteenpäin, eikä päätellä itse mitä tehdä... Pikku tauon jälkeen otin vielä luoksetulon pysäytyksiä pari ja läpijuoksuja pari, jotka yllättäen onnistuivat. Lisäksi sitten kaukoja vaihdoilla istu-seiso. Hieman edisti välillä, muuten ok.

Rimpen kanssa aloitin taas noudolla heitellen vuorotellen kapulaa ja palloa. Väliin aina silloin tällöin luovutus eteen ja siitä palkka. Toimi hyvin näin ja oli koirasta hauskaa. Sitten toko-estettä, ensimmäisellä kerralla vaati useamman käskyn, muuten ei ongelmia. Tämän jälkeen tehtiin seuraamista ja oli parempaa ja iloisempaa alusta saakka kun eilen. Käännöksiä yritin saada paremmiksi ja kehua aina kun teki hyvin. Seuraamisen jälkeen tein vielä paikoillaan parit maahanmenot ja muutamia luoksetuloja niin, että palkkasin eteen. Luoksetulot olivat erittäin hyviä ja suoria. Tauon jälkeen otettiin vielä ryhmäpaikallaolo. Hieman esiintyi levottomuutta välillä, mutta ei näyttänyt silti siltä, että aikoisi nousta ylös. Tämä oli siis oikein hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti