tiistai 8. kesäkuuta 2010

Puruja ja tottista

Päivällä kävin ottamassa Roosalla palauttavat purut ZTP:n epäonnistumisen jälkeen. Aloitettiin normaalisti lähettämällä piilolle haukkumaan, siitä hallintaan, maalimiehen siirtyminen ja pako. Paossa, kun piti ottaa kiinni, osoitti selvää epävarmuutta. Hyppäsi pari kertaa hihaan kiinni ja päästi irti ja jäi kunnolla kiinni vasta kolmannella kerralla... Tämän jälkeen puruissa ei sitten mitään ongelmaa ollutkaan. Otettiin muutamia kertoja pakoa niin, ettei päässytkään kiinni ennenkuin toisella kerralla ja nousi tästä ihan reilusti. Lisäksi tehtiin piilolla haukkumista, maalimies tökkäsi koiraa alaleukaan aina, jos yritti omatoimisesti kiinni. Lopuksi otettiin muutama saalispuru ja uhattiin kepillä samaan aikaan. Toivottavasti koiralle ei ole tämän suurempia traumoja jäänyt, nyt ainakin vaikutti siltä, että alkoi puremaan hyvin.

Illalla oltiin sitten ottamassa kentällä tottista. Aloitin Roosan kanssa kiertoharjoituksella ja palkkasin pallolla selkäni taakse. Tämän jälkeen siirryttiin hinkkaamaan ruutua. Jätin ruutuun pienen makkaranpalan "merkiksi". Lähetys ruutuun ja pysäytys makkaralle. Tämän jälkeen käskin maahan, josta palkkasin pallolla. Toimi aluksi silloin kun näki minun käyvän ruudussa. Tällöin hahmotti ruudun hyvin, mutta heti jos yritin ilman käyntiä ruudussa, ei edennyt riittävän pitkälle. Hinkattiin tätä aika pitkään ja lopuksi sain onnistumaan ilman makkaraakin. Huomenna nähdään onko hahmottanut ruutua yhtään.. Ruudun jälkeen kokeilin yhden metallinoudon, jossa ei ollut ongelmia. Tämän jälkeen tein hieman seuraamista ja käännöksiä. Parani loppua kohden, aluksi seuraaminen oli kyllä aivan kamalaa. Viimeisenä eteenlähetys, jonne olin vienyt palkan jo etukäteen. Ja tässä ei ollut ongelmaa... :)

Rimpen kanssa aloitin noudolla. Heittelin kapulaa ja palloa vuorotellen tarkoituksena saada tuomaan kapula suoraan minulle ilman mitään haahuiluja ympäri kenttää... Pari kertaa sain tehtyä onnistuneesti niin, että otin pallon leuan alle ja luovutti eteen. Pikkuhiljaa on nyt noutoa tehtävä erilaisilla konsteilla valmiimmaksi. Noudon jälkeen otettiin muutama A-esteen ylitys ja oli aika taitava. Heitin pallon esteen yli ja käskytin hieman ohjaten kohti estettä. Avustin takisinpäin taputtamalla esteen harjaa. Hyvin meni molempiin suuntiin. Sen jälkeen tokohyppyä, jossa ei ollut mitään erikoista. Lopuksi tehtiin vähän seuraamista ja käännöksiä molempiin suuntiin, sekä täyskäännöksiä. Kun muisti innostaa kunnolla ja kehua, niin sujui ihan mallikkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti