sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Että sellanen viikonloppu...

Tänä viikonloppuna oli sitten molempina päivinä varsin dobermann henkistä toimintaa. Lauantaina oltiin Rimpen kanssa erikoisnäyttelyssä ja tuloksena NUO EH, kilpailuluokan 4. Koira oli parantanut valtavasti viime kerrasta. Se seisoi hyvin, eikä väistänyt tuomaria ja juoksikin ihan mallikkaasti. Edistystä on siis tapahtunut. Tässä arvostelu suurin piirtein, Roosan kasvattaja sitä vähän minulle käänsi, koska oma saksantaitoni on hieman ruosteessa.
"Elegantti 21kk vanha narttu, saisi olla enemmän massaa. Lanne ok, selkälinja hyvä, väri ja merkit tummat, silmät keskiruskeat. Etu-, ja takakulmaukset saisivat olla paremmat. Pää ja kaula ovat tasapainossa vartalon kanssa." Lisäksi liikkumisesta sanottiin jotain, joka jäi vähän hämärän peittoon... Tuomarina oli Norbert Daube Saksasta.

Tänään oli sitten vuorossa Roosan ZTP-testi. Testissä ensimmäisenä oli mittaus, jossa väisti mittakeppiä... Tulokseksi saatiin 66cm, joka tuntuu minusta hieman korkealta... Sitten oli ulkomuotoarvostelu, jossa seisoi erittäin nätisti koko ajan, Maritta avusti. Sain koiran jopa ravaamaan, hetkittäin peitsasi välillä, mutta yllättävän hyvin kuitenkin juoksi. Tästä jatkettiin ryhmäliikkeisiin, jossa ensimmäisessä koira käveli ohjaajan kanssa ihmisrivin läpi ja kohdalla rämisytettiin purkkia ja avattiin sateenvarjoa. Näitä oli harjoiteltu kotona, mutta silti väisti joka kerralla. Sitten vuorossa sumputus, jossa ihmiset tulivat ringissä koiran ympärille ja taas pois, tässä ei ollut ongelmia. Sen jälkeen oli ihmisryhmässä sukkulointia ja kättely, johon oli liitetty taas sateenvarjon aukaisu. Sateenvarjoa kavahti hieman, sukkulointi oli ok. Sitten katsottiin laukausvarmuus, oli ok. Viimeisenä ryhmäliikkeenä tolppa, eli koira jätettiin 10m liinaan 3min yksinään, jonka jälkeen tuomari lähestyi sitä, pudotteli esinettä ympärillä ja seurasi käyttäytymistä. Roosa seisoi rauhallisesti paikoillaan, eikä kiinnittänyt tuomariin oikein mitään huomiota. Viimeisenä oli purut, joita oli maalimiehen kanssa koitettu aamulla. No tässä tulikin sitten itselleni yllätys. Maalimies pääsi yllättämään Roosan täydellisesti ja koira ei purrut vaan väisti. Testi oli sitten sitä myöten selvä. Tuloksena siis hylätty, tai hienommin sanottuna siirto 3kk, saa siis uusia myöhemmin, JOS haluaa. En osannut kyllä yhtään odottaa, että jättäisi purematta, koska ei ole viitteitä siihen antanut koskaan treeneissä edes vieraalla maalimiehellä. Lisäksi en itse nostanut koiraa riittävästi, eikä se tiennyt mitä mennään tekemään. Omaa syytä siis koko tunarointi. Tuomari sanoi myös ettei pitänyt koiran käyttäytymisestä tolpassa? En tiedä sitten miten koiran siinä pitäisi reagoida... No samapa tuo, tänään näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti