keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Peltojälkeä ja tottista

Ajoin taas lyhyet peltojäljet koirilla tallilla ollessani. Tein molemmille lyhyen n.50m jäljen, jossa Ripalla oli joka askeleella nappulaa ja Roosalla oli pieniä pätkiä tyhjääkin. Roosallakin oli siis nappulajälki johtuen siitä että kokeilin sen kanssa vapaana ajamista. Roosan ongelma on siis ollut liika vauhti ja korkealla nenällä ajo, eikä ole vaikuttanut se miten tai mihin liina on kiinnitetty. Nyt siis jätin liinan pois ja annoin koiran olla vapaana. Toin sen hallinnassa seurauttaen jäljen alkuun ja lähetin siitä. Yllättäen toimi erittäin hyvin! Ajoi rauhassa, syöden lähes joka nappulan ja piti nenän maassa. Myös tyhjät kohdat menivät hyvin. Nyt siis aion jatkaa tällä tavalla toistaiseksi. Rimpeä hieman häiritsi jäljellä hyppivä varis ja jäi välillä tuijottelemaan sitä. Muuten ajoi sillä tavalla millä yleensäkin, ehkä hieman rauhallisempi olisi saanut olla.

Illalla oli sitten Hämeenkyrössä vielä tottistreenit. Roosan kanssa aloitin paikallaololla, jota ei ole tehty pitkään aikaan. Maritta teki liikkeitä Essillä samaan aikaan ja itse olin piilossa. Tässä ei ollut mitään moittimista. Sitten otin ämpärin ympäri kierrättämistä, joka sujui nyt jo aika hyvin. Teimme myös jonkin verran noutoa, ensin tasamaalla ja sitten hyppyesteellä. Tasamaalla palkkasin ainoastaan kontaktista, enkä päästänyt noutamaan kertaakaan. Tosin varasti kapulalle kerran, josta annoin suullisesti palautetta... Hyppyesteelläkin otin ensin vain kontaktista palkkaamista ja viimeisellä noudon. Heitin kapulan tarkoituksella vinoon nähdäkseni kiertääkö. Ei kiertänyt, olemme siis tyytyväisiä. Viimeisenä tein vielä ns. liikkeestä maahanmenoa. Nyt tein niin, että jätin koiran maahan ja juoksin itse ympärillä, vierestä jne. Katsoin siis nouseeko ja lähteekö mukaan. Ja kyllähän se ponkaisi ylös maasta ja tästä pääsin torumaan. Tällä tavalla on siis tarkoitus tehdä varmemmaksi juoksusta maahanmenoa.

Rimpen kanssa aloitettiin luoksepäästävyyden harjoittelulla. 3 eri ihmistä tuli vuorotellen tarkastamaan luoksepäästävyyden ja palkattiin makkaralla. Ei ollut minkäänlaisia ongelmia tässä vaan koira meni itse "tuomareita" vastaan. Tämän jälkeen otin muutamia sivulletuloja ja maahanmenoja. Pyrkimyksenä vain nopea suoritus ja heti siitä palkka patukalla. Sujui ihan ok, sivulletulot olisivat voineet olla ehkä hieman varmempia. Sitten otettiin tokohyppyä kahdellakin eri esteellä. Otin siis yhden hypyn estettä kohden ja molemmat sujuivat hyvin. Tämän jälkeen otettiin muutamia A-esteen ylityksiä Marittan avustuksella. Siinäkään ei ollut ongelmia. MUTTA sitten oli viimeisenä ryhmäpaikallaolo. Ja nousi 2 kertaa paikallaolon aikana seisomaan. Aika oli tarkoituksella pitkä, mutta olisi silti voinut pysyä maassa... No pääsinpä ainakin huomauttamaan tästä asiasta ja käskemään uudelleen maahan. Toivottavasti se on riittävä pitämään koiran sunnuntaina maassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti