tiistai 6. huhtikuuta 2010

Koostetta

Sunnuntaina oltiin ottamassa pienet hakuharjotukset, jotka oli muuten kevään ekat. Olin suunnitellut tuon treenin vähän niinkun Roosalle, mutta metsään joutuikin Ripa toisen satutettua jalkansa. Ripan kanssa otettiin sitten 4 ukkoa niin, että näki kun menivät metsään ja samantien lähetin perään. Tässä ei ollut mitään ongelmia, vaan pelasi hyvin. Tämän jälkeen tehtiin jotain tottiksen tyyppistä, lähinnä seuraamista ja liikkeestä maahanmenoja. Oli vähän vaisu ja syykin selvisi sitten kotona. Ilmeisesti oli metsässä tökkäissyt reiän reiteensä ja aristi sitä vähän. Sunnuntain jälkeen siis molemmat koirat puolirampoja. Great.

Tänään kumpainenkin oli sitten jo lähes normikunnossa, Roosan kanssa otin vähän rauhallisemmin ja jalkaa suojaten (polkuanturassa pieni reikä), koska lauantaina on näyttely ja olisi kiva jos ei sielä ontuisi. Kotipihassa siis tehtiin tottista. Roosan kanssa hiottiin lähinnä ruutua. Ensin niin, että lähetin koiran ruutuun, pysäytin ja palkkasin tästä. Tehtiin aika paljon toistoja lyhyeltä matkalta. Välillä sujui paremmin ja välillä huonommin, nyt kuitenkin ilman ruokakippoa ruudussa. Välissä vähän kaukokäskyjä, lähinnä istu-seiso vaihtoja. Takapalkkana pallo, enkä hyväksynyt eteenliikkumista ollenkaan. Näissä ei ollut juurikaan ongelmia. Tämän jälkeen jatkettiin vielä ruutua siten, että seisoin ihan ruudun laidalla ja käskin siitä ruutuun. Nyt käskin ruudussa maahan, tavoitteena maahanmeno juuri sillä kohdalla missä on. Ei siis sallittu mitään mönkimistä eteenpäin. Ihan kohtuullisia maahanmenoja tekikin.

Ripan kanssa aloitin esteellä. Välillä palkkasin pelkästä hypystä ja välillä käskin seisomaankin. Sujui aika kivuttomasti, tätä pitäisi päästä nyt vaan tekemään vieraassa ympäristössä. Tämän jälkeen sitten seuraamista ja käännöksiä oikealle, sekä siitä nopeasti maahanmenoja. Maahanmenot olisivat saaneet olla parempia, joutui käskemään useammin pari kertaa. Palkkasin vain silloin kun meni heti maahan. Viimeisenä tehtiin muutamia luoksetuloja vauhtia hakien. Palkkasin siis heittämällä pallon taakseni jo siinä vaiheessa, kun lähestyi, jotta luoksetulot pysyisivät nopeina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti