sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Ripan eka koe!!! Ja räpeltämistä Roosan kanssa...

Ripan kanssa käytiin sitten tänään ensimmäistä kertaa kokeilemassa tokon kisaamista. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, koska minkäänlaista varmuutta koiran toimimisesta vieraissa olosuhteissa ei ollut. Paikkana Noormarkku ja tuomarina oli kiltti, vanha tuttu Ilkka Sten.

Luoksepäästävyys: 10, yllätti minutkin, että päästi niin hyvin tuomarin katsomaan. Tuomari tosin huomasi Rimpen hienoisen epäröinnin ja käyttäytyi sen mukaan. Oli siis varmasti miellyttävä kokemus koiralle.

Paikallaolo:0, kesken kaiken nousi, käveli 2m minua kohti ja meni takaisin maahan. Harmi...

Seuraaminen kytkettynä & taluttimetta: 9 molemmista, perushyvää Rimpen seuraamista, taluttimen kanssa sekoili vähän käännöksessä oikealle ja ilman hihnaa oli hieman väljää mun makuun.

Liikkeestä maahanmeno: 9, katsoin vain sen verran, että meni ja mielestäni oli ihan kohtuullinen.

Luoksetulo: 10, ei huomautettavaa, nopea ja jäi suoraan eteen ja siirtyi vielä sivullekin hyvin.

Liikkeestä seisominen: 10, oikein hyvä, sivusilmällä vilkaisin sen verran, että pysähtyi.

Estehyppy: 0, ei hypännyt ja tätä vähän pelkäsin, koska ei olla harjoiteltu muualla kun kotipihassa.

Yleisvaikutelma:9
Pisteitä yhteensä siis141 ja 2-tulos. Rimpeltä erittäin hyvä suoritus!! Tästä on helppo hioa noita paria kohtaa paremmaksi huhtikuun kokeeseen. Olin myös iloinen, että onnistuin virittämisessä hyvin ja koira meni iloisena ja valmiina tekemään kehään. :)

Roosan kanssa sitten ehdin käydä Hämeenkyrössä iltapäivällä tekemässä jotain... Aloitin ruudulla joka oli samanlaista räpeltämistä kuin aikaisemminkin. Tähän kehitän jonkin järkevän treenimetodin seuraaavaksi, eikä siitä sitten sen enempää... Tämän jälkeen tein vähän seuraamista neliöllä, nopeita tempon vaihdoksia, pieniä käännöksiä jne. Oli erittäin hyvää seuraamista. Siitä sitten muutama seisomaan jääminen putkeen sopivassa kohdassa. Kerran hiipi perässä, mutta tähän auttoi napakampi käsky. Maahanmeno tökkikin sitten taas urakalla. Meni kyllä joo periaatteessa maahan, mutta kyynerpäät jäivät ilmaan.. Tätä saatiin hioa hetken aikaa ja välillä tehdä seuraamistakin ennen kuin parani. Seuraamisen yhteydessä jouduin nostamaan ilmaan pari kertaa, koska alkoi äännellä. Viimeisenä tehtiin ryhmässä paikallaolo, jossa ei ollut huomauttamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti