keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Pihatottiksen jatko-osa

Eli tosiaan samoilla linjoilla jatkettiin, kuin eilenkin. Molempien koirien kanssa perussettiä pihassa. Rimpen kanssa tosin lähinnä sellaista viilaamista sunnuntain koetta varten.. ;) Roosan kanssa kuitenkin aloitettiin ja ruutu ensimmäisenä liikkeenä. Oli kaiken kaikkiaan aika huono koko ajan, menee kyllä ruutuun ja pysähtyy siellä, mutta maahan mennessä liikkuu eteenpäin julmetusti. Teimme siis lähinnä ruutuun lähetyksiä ja pysäytyksiä sielä ja yrityksiä pudota maahan oikeassa kohtaa. Luulen, että tarvitsee laittaa ruutuun selvä merkki (= ruokakippo), jos vaikka saisi sillä maahan putoamisen paremmaksi. No tästä jatkettiin seuraamiseen neliöllä ja siitä sitten joitain suoria pätkiä. Kun seurasi nätisti niin palkkasin pallolla. Lisäksi sitten taas juoksuun pyrähtelyjä ja nopeita pysähdyksiä, jotta saadaan koira pysymään tarkkaavaisena. Viimeisenä jatkettiin sitten jauhamista maahanmenon kanssa. Edelleen samalla tavalla toteutettuna, eli pysähdys koiran viereen ja nopea palkka, kun on maassa. Voi tuntua saman kertaukselta päivästä toiseen, mutta yritän nyt luoda koiralle toisenlaisen käyttäytymismallin tähän liikkeeseen.

Rimpen kanssa sitten tehtiin vähän sitä sun tätä, eikä kovin paljoa toistoja... Ensin aloitettiin muutamalla maahanmenolla ja näissä palkkasin siitä, että meni hyvin maahan. Sitten tein joitain asennonvaihtoja sivulla, mitkä olivat nyt aika jees. Tämän jälkeen hyppyä ja vihdoin tämä liike on mennyt kunnolla jakeluun, eikä yhtään liian aikaisin... Sain siis ihan siirryttyä koiran sivulle saakka ilman, että mitään mullistavaa tapahtui. Jatkoimme varsin nopeasti ottamalla yhden liikkeestä seisomisen ja tämä kisanomaisena liikkeenä, eli palasin koiran viereen ja otin sen perusasentoon ennen palkkausta. Oli oikein taitava. Viimeisenä vielä edestä sivulle siirtyminen ja luoksetulo. Näitä on siis pakko harjoitella erikseen, koska alkoi vahvasti ennakoida sitä sivulletuloa, kun otin koko liikettä aikaisemmin. No Rimpe näyttäisi ainakin toistaiseksi olevan hyvällä mallilla, sen sitten näkee miten toimii vieraassa paikassa.

1 kommentti:

  1. Onnea kisoihin!
    Ja pitää taas aukaista sanainen arkku :D Hinkkaa se maahanmeno muussa tilanteessa valmiiksi ennen kuin yhdistät ruutuun. Sillä on muissakin maahanmenoa sisältävissä liikkeissä sitä mönkimistä. Ruudun paikkaa siis erikseen ja maahanmenoa erikseen :)
    Tai sitten sun täytyy keksiä joku kikka3 millä saat sen meneen ruudussa kunnolla maaten.

    VastaaPoista