sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Puruja pitkästä aikaa, lisäksi vähän jälkeä pellolla...

Tänään oltiin Hämeenkyrössä purettamassa ja olikin erittäin antoisa treeni. Molempien koirien kanssa päästiin etenemään asioissa hyvän matkaa nyt, kun Veskukin oli paikalla meitä opastamassa. Roosalla aloitettiin ihan saalispurulla ja siitä siirryttiin sitten piilolle. Tehtiin väliin aina pätkiä seuraamista, jos koira alkoi piipata liikaa. Seuraamisessa ja kaikessa muussakin toiminnassa oli apuohjaaja, joten en joutunut itse keskittymään pakotteen oikeanlaiseen käyttöön. Piilolla annettiin ensin kaulapannasta pieni pakote ettei ota suoraan kiinni pinkoessaan sinne intoa täynnä. Aika nopeasti meni jakeluun ja alkoi itse hakea oikean paikan haukkuessaan. Toisessa setissä koira pystyttiin jo kertaalleen lähettämään kentän toiselta laidalta kiertämään. Tässä oli pieni tökkäisy, mutta malttoi jäädä kuitenkin haukkumaan. Muutaman kerran puremaan päästyään malttoi pitää taas hiaakin rauhassa ja niinsanotusti kanavoi oikein... ;) Pitkää liikettä harjoiteltiin nyt erittäin lyhyeltä matkalta ja Tomi piti hihaa niin ylhäällä kuin mahdollista. Vihdoin koira saatiin hyppäämään oikeasti ilman, että niskat meinaavat taittua. Erityisesti viimeinen hyppy oli oikein kunnollinen.

Rimpen kanssa otettiin ensin saalispuruja tyynyyn. Vaihdettiin kuitenkin melko nopeasti hihaan, koska mitään ongelmia ei ollut. Rimpellä tämä oli nyt ensimmäinen kerta, kun otettiin hihaan. Tehtiin ensin ihan saaliilla ja annettiin siitä puru. Tämän jälkeen otettiin sitten vähän vietin vaihtoja. Ensin koira laitettiin saalistamaan, sitten maalimieheltä pieni uhka, jolloin koira vaihtaa puolustusvietille ja tästä sitten taas takaisin saaliille. Rimpe toimi erittäin hyvin ja teki hyviä vaihtoja, saatiin jopa haukku aikaiseksi. Rimpeä on kaikinpuolin hieman helpompi ohjata, koska se ei ole niin kiihkeä tekemisessään kuin Roosa. Se on myös koirana selvästi pehmeämpi. Lopuksi otettiin pieni pako pariin otteeseen. Eli maalimies antoi hetsiä ensin saaliilla ja pakeni sen jälkeen ja koira päästettiin tästä sitten kiinni. Pikkuhiljaa siis päästään onneksi eteenpäin!

Perjantaina oltiin ottamassa pellolla jälkeä, ajoin tosin vain Roosalla. Jälki oli n. 30m pitkä suora myötätuuleen, jossa oli 4 esinettä. Ajoi erittäin hyvin ja tarkasti nenä maassa. Ilmaisut vain olivat erittäin heikkoja. Pysähtyi kyllä kohdalla, mutta tarvitsi käskyn mennäkseen maahan. Lauantaina jatkoin samalla linjalla. Jäljet olivat nyt lyhyemmät, mutta n. 2 tuntia vanhat. Rimpellä oli 3 esinettä ja Roosalla 8. Rimpe ajoi aika tarkasti ilman mitään erikoista säätämistä. Sillä oli vielä muutamia namusia siellätäällä. Esineet olivat loppupäässä ja ilmaisi ne taitavasti itse ilaman mitään apuja! Ilmaisu oli korrekti, täysin suora ja esine etusten välissä. Hyvä Rimpe! Roosa ajoi alkujäljen haahuillen, ilmeisesti pitkä heinä ei miellyttänyt. Paransi loppua kohden kyllä sitten. 3 ensimmäisestä esineestä meni yli vain merkaten ne, mutta ei vaivautunut edes pysähtymään. Lopuilla pysähtyi, mutta vaati taas käskyn maahanmenoon. Tähän täytyy nyt ottaa napakka harjoitus niin, että ilmaisut alkavat oikeasti parantua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti