keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Pellolla ja kentällä...

Oltiin ennen kentälle menoa ottamassa peltojälkeä. Olosuhteet olivat aika optimaaliset, apila oli sopivan pitkää niin että jäi oikein hajuvana peltoon. Lisäksi oli satanut päivällä vähän ja päästiin tekemään myötätuuleen. Molemmilla koirilla oli suora jälki, Roosalla 4 esinettä ja Rimpellä 2. Rimpen lähtö oli vähän hössötystä ja jouduin pidättelemään sitä aika paljon. Lähti kuitenkin ajamaan ihan hyvin ja pysyi jäljen päällä. Ensimmäiseen esineeseen tarvitsi pienen avun, mutta toisen ilmaisi itse täysin avuitta. Rimpellä oli tänään siis erittäin hyvää työtä. Roosa ajoi myöskin intensiivisesti ja suurempia häärimättä. Esineillä peruutti hieman liikaa ja niillä sai vähän korjata, mutta nosti kuitenkin hyvin. Molemmilla ajoin nyt kahdella liinalla saadakseni vakautta eteenpäinmenemiseen.

Kentällä otin Roosalla ensin ruutua. Aloitus oli hyvä, mutta sitten tuli tassut ulos ruudusta seuraavilla kerroilla. Muutamia kertoja jouduttiin toistamaan, kunnes saatiin hyvä ruutu johon lopettaa. Tämä liike on kuitenkin aika hyvällä mallilla. Sitten tehtiin vähän seuraamista, jossa pidin palkkaa nyt kunnolla kainalossa näkyvissä. Lisäksi napautin vähän rintaan, jos pyrki eteen. Olikin melko hyvä ja pysyi suorana aika kivasti. Viimeisenä tehtiin kaukokäskyjä vaihdoilla istu-seiso. Laitoin laudan merkiksi koiran eteen ettei edistä liikaa. Lisäksi oli tietenkin takapalkka. Yhden kerran tarvitsi kaksi käskyä, muuten toimi mallikkaasti. Roosaan voi olla ihan tyytyväinen tänään kaikilta osin. Sille joko sopii kuuma ilma, tai sitten hormonaaliset hässäkät ovat vihdoin laantuneet...

Rimpen kanssa aloitin seuraamisella myöskin palkka näkyvissä. Tämä meni aika hyvin ja koira teki innokkaasti. Sitten oli tarkoitus tehdä liikkeestä seisomista, mutta koko liike olikin resetoitunut koiran päästä. Ei ymmärtänyt ollenkaan mistä on kyse. Jouduin hieromaan todella kauan ja erittäin suurilla avuilla ennenkuin saatiin edes välttävä suoritus. Lopuksi pari pientä tokohyppyä, jossa häiriintyi kaikesta mahdollisesta ja toteutti liikettä oman mielensä mukaisesti. Hyppäsi kyllä, mutta eipä paljon muuta... Kun sain yhden kunnollisen tai ainakin sellaiseen suuntaan olevan suorituksen, niin lopetin siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti