sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Tähtiainesta, perusaksaa ja pientä huolta

Viikonlopun teemana oli tosiaan taas aksaaminen. Lauantaina Team Tähtiainesta leirin muodossa ja sunnuntaina ihan perusviikkotreeneillä. Viikon sydämen tykytyksistä on vastannut Pippa, joka onnistui saamaan itselleen lievän tukoksen / kaasuuntumisen aikaiseksi. Pippa alkoi siis keskiviikon ja torstain välisenä yönä oksentamaan, joka jatkui aamuun. Päivällä oli vaisu, mutta oksentaminen rauhoittui, oli kuitenkin kipeän oloinen. Iltapäivällä muuttui selkeästi kipeämmän oloiseksi, joten konsultoin ensin puhelimessa eläinlääkäriä ja sen jälkeen päätettiin kuitenkin käydä Hattulassa päivystyksessä. Röntgenkuvissa näkyi suolistossa kaasuuntuma, jota ei kuitenkaan päädytty leikkaamaan, koska tila ei ollut kriittinen ja selkeää vierasesinettä ei näkynyt. Päätettiin yrittää siis saada mahdollinen tukos purkautumaan itse. Pippa sai nahan alle nestettä, pahoinvoinninestolääkkeen, vatsansuojalääkkeen ja kipulääkettä. Näillä tropeilla lähdettiin kotiin katsomaan tehoaako. Kotona jatkettiin seuraavana päivänä tukihoitoa ystävältäni saamillani vinkeillä. Pippa sai 2 tunnin välein 40ml parafiiniöljyä ja tämän päälle kävelytystä puoli tuntia. Jo parin kerran jälkeen alkoi kääntymään selkeästi parempaan ja illalla oli halukas jo syömäänkin itse. Tällä hetkellä tilanne on ollut pari päivää jo ihan hyvä, sekä koira käytökseltään normaali. Toivottavasti selvisimme säikähdyksellä, jonkin verran tulee koiraa kyllä kyylättyä tällä hetkellä, ettei vaan uusiudu.

Mutta sitten treeneihin. Eilisessä Tähtipäivässä oli Paula treenaamassa, koska Pippa oli vielä puolikuntoinen. Paulalla on juoksu aika lähellä ja siitä näkee selvästi että mielialat vaihtelevat. Eilen oli koko päivän, kuin kuraan kuollut kuttu. Aamupäivällä oli tekniikkatreeniä ongelmaklinikan muodossa. Olimme ensin tekemässä keppejä erilaisista kulmista. Saatiin tehtyä aika hankaliakin kulmia ja sisääntuloja. Paulalla itseasiassa sisääntulo ei ole kovin suuri ongelma, mutta loppua kohden, jos ohjaajan pitäisi tehdä sivuirrotusta tms. saattaa loppukepit unohtua. Tätäkin harjoiteltiin jonkin verran. Lisäksi tehtiin kontakteja, koska viime kisassa se agilityradan virhe tuli puomin alastulolta. Nyt päätettiin työstää A-estettä aina länkien kanssa, jotta siihen saadaan laukka-askelten määrä vakioitua. Puomille otettiin käyttöön nami alastulolle joka kerralle. Tavoitteena että oppisi siihen, että sieltä kannattaa aina tsekata onko namia ja tulla alas asti. Keinulla ongelmia ei olekaan ollut, se on Paulalla aika vahva este. Iltapäivän treenissä tehtiin rataa. Siinä oli melko helppoa saada ohjaukset onnistumaan, koska koiran vauhti ei todellakaan päätä huimannut... Radan pääpointtina oli opettaa ohjaajia löytämään kriittiset pisteet, eli ne kohdat joihin täytyy ehtiä, jotta radan jatkuminen sujuu. Ja tosiaan hyvin ehti nyt Paulan kanssa. Lopulta päädyttiin hakemaan koiraan vaan vähän lisää vauhtia ja oli se toisella kierroksella ehkä hieman parempi :D

Tänään viikkotreeneihin otin Pippan ja Toven, Pinja ohjasi Paulaa. Paula olikin tänään sitten ihan vastakohta eiliselle ja hyvinkin energinen.. Pippa teki helppoa rataa, jossa tosin oli itselleni hankalasti muistettava ohjaus, eli jaakotus, sekä koiralle leijeröinti täysin uutena asiana. Ohjaukset menivät ihan hyvin ja koirakin oli aika hyvä. Leijeröinti onnistui myös ihan mallikkaasti. Pippalle päätettiin ottaa myös nami käyttöön puomin alastulolle. Keppejä tehtiin vähän erikseen toisella kierroksella ja 6 keppiä sujuu välillä jo tosi hyvin. Lisäksi varmisteltiin vähän puomia erikseen, koska oli siitä radalla vähän epävarma. Tämä johtuu luultavasti paljosta keinun hinkkauksesta, mitä on viime aikoina tehty. Toven kanssa tehtiin simppeleitä harjoituksia ja pyrittiin vaan saamaan se ohjaukseen. Tovella alkoi juoksu ja se hieman vaikuttaa sen haluun työskennellä. Lisäksi sillä oli ensimmäistä kertaa housut jalassa ja sitä inhotti kyseiset kapistukset paljon... Koska housut jalassa ei voi juosta. Ihan ei siis päästy tekemään niitä juttuja mitä oli suunniteltu, mutta jotain kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti