torstai 2. maaliskuuta 2017

Lähes unohtuneet päivitykset...

Viime viikolta nopeaa paketointia... Viikonloppu meni aikalailla taas aksaillessa. Perjantaina oltiin epävirallisissa kisoissa Pippan, Paulan ja Ernestin kanssa. Paula juoksi kilpailevien radan, Ernesti ja Pippa möllien. Paula oli vuorossa ensimmäisenä. Sen rata oli kaikkein huonointa ohjausta, voidaan puhua ihan räiskimisestä. Radassa oli useampia rikkeitä, osa ohjaajan ja osa koiran. Keinulla teki lähes lentokeinun jostain syystä ja tämä näkyi epävarmuutena puomille menossa. Puomi onnistui vasta kolmannella yrityksellä ja silloinkin kontakti jäi tekemättä. Lisäksi kepeillä oli pientä sohlausta. Hyviä puolia radassa oli muutamat ohjaukset. Valssit olivat oikeissa paikoissa ja onnistuivat. Samoin välistä veto onnistui hyvin, joka epäilytti itseäni ennen rataa. Ohjaus olisi saanut olla kuitenkin määrätietoisempaa. Pippan rata oli jo parempi ja ohjaus onnistui paremmin. Sille tuli yhdellä esteellä joku jumitus ja kielsi siihen. Tämän jälkeen kesti hetken, että sain sen ohjaukseen takaisin ja rata jatkui. Radan aikana tuntui siltä, että mennään aika kovaa. No aika kovaa oltiin menty, koska ihanneaika alittui 10 sekunnilla ja siihen ehdittiin tosiaan tekemään useampi kielto... Että kyyyllä se vissiin saa potkaistua itsensä vauhtiin. Ernestin rata meni ohjauksellisesti parhaiten. Ernesti on siitä mukava, että sen ohjaaminen täytyy olla vahvaa, voidaan ehkä sanoa saksalaista. Kun muistaa ottaa hallinnan joka esteen välissä, sujuu hyvin. Ernesti veti toiseksi viimeiselle esteelle puhtaasti ja siellä harmittava ohijuoksu. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen rataan.

Lauantaina oli Team Tähtiainesta leiripäivä. Otin sinne mukaan Pippan ja Ernestin. Aamupäivällä tehtiin Pippan kanssa linjoja. Rataan merkittiin punaisella langalla, mistä olettaa koiran ponnistavan, mihin se laskeutuu ja miten jatkaa eteenpäin. Tämä sujui yllättävän hyvin. Olin kartalla Pippan linjoista, johtuen ehkä osittain edellisen illan kisasta. Olin nimittäin siellä havainnoinut, että se laskeutuu kovaa tullessaan aika kauas ja vaatii tilaa vauhdin vuoksi. Tämä havainto auttoi hahmottamaan koiran linjat myös harjoituksessa. Iltapäivän harjoitusteema oli leijeröinti. Olin aivan varma ettei tämä Ernestin kanssa onnistu, mutta kappas kepposta, hyvin onnistui. Edelleen jatkaen vahvaa ohjaamista niin lähtee sujumaan. Ernesti juoksi 23 esteen rataa varsin moitteetta. Radalla oli kolmeen otteeseen leijeröinti putkille puomin toiselta puolelta.

Sunnuntain viikkotreeneissä mukana oli Pippa ja Paula. Molempien kanssa tehtiin vähän rataa, Paulalla molemmat kierrokset, Pippalla vain toinen. Paula oli alkukankeuksien jälkeen ok, keinua vähän varmisteltiin, ettei mene lentämiseksi. Pippa teki kohtuullista rataa ja sen lisäksi hiottiin keppejä ja rengasta. Renkaan kanssa on välillä pientä uskon puutetta ja keppeihin tarvitsee apuja, mutta aika hyvin on ne hoksannut.

Tällä viikolla ei ollakaan sitten suurempia tehty. Maanantaina oltiin Niiskun kanssa vedättämässä jäällä, kun vielä oli lunta. Tehtiin 2 x 3km lenkki. Ensin Paulalla ja Allilla ja sen jälkeen Pippalla sekä Areksella. Ares on tehnyt kotona lisäksi vähän tottista, lähinnä varmuutta seisomisliikkeeseen. Eteisessä onnistuu jo hyvin, pitää varmaan alkaa siirtämään ulkotiloihin. Tove on tehnyt vähän tottisjuttuja myös. Sen kanssa on harjoiteltu sanallisesta käskystä asentoja. Asennoista treenikohteena ovat olleet istu, maahan,tänne ja sivu. Tänään tehtiin myös vähän seuraamista. Tovella nämä ovat siis toistaiseksi ihan vaan huvin vuoksi tehtäviä juttuja. Mutta tuskin ne hukkaan menevät....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti