tiistai 7. maaliskuuta 2017

Parin päivän tarinoita

Viime viikonloppuna laitettiin käyntiin kilpailukausi tältä vuodelta. Tampereella aloiteltiin koko arsenaalilla, Paula juoksi 3, Ernesti 2 ja Pippa yhden radan. Paulan ensimmäinen rata lähti liikkeelle sillä, että syöksyi 2. esteenä olleen renkaan ohi suoraan pituudelle ja siitä sitten hylky. Tämän jälkeen ohjaajan mielenkiinto vähän hävisi ja rata meni räiskimiseksi. Toinen rata oli profiililtaan tosi vaikea ja itselläni ei ollut aavistustakaan miten siinä olisi pitänyt joitain kohtia ohjata. Paula oli aika tiukassa hallinnassa ja sen avulla pelasteli monta paikkaa, kun tyrkin sitä vaan esteiden suuntaan. Tuloksena oli 5 virhettä radalta, jotka tulivat puomin alastulokontaktilta, sekä muutama piste yliajasta. Ernestillä tämä rata meni lähinnä läpijuoksuksi, koska sitä en saanut ohjattua enää mitenkään päin niille esteille. Muutenkin Ernestillä uusi, isompi halli aiheutti selvästi pieniä hallintaongelmia ja vaatii lisää kisoja alle, että saadaan yhteistyö toimimaan myös kotihallin ulkopuolella. Ernestille siis hylky molemmilta radoilta. Viimeinen rata oli hyppyrata ja siellä Paula otti kiellon putkelle ja stiplasi kepeillä, joten radalta virheitä 10, sekä reilusti yliaikaa. No tulos tuli kuitenkin. Pippa juoksi myös hyppärin ja profiililtaan se olisi ollut sille sopiva rata. Pippa kuitenkin hoksasi taas koetilanteen ja se yhdistettynä uuteen halliin ja uusiin esteisiin aiheutti pientä epävarmuutta, jonka ratkaisi liimaamalla reiteeni kiinni. Pippalle siis myös hylky tältä radalta ja eipä siinäkään auta muu kun lisää ratoja alle.

Sunnuntaina olin koko päivän luolilla. Ensin oltiin tyhjäämässä yhden kylmänä olevan talon alustaa mäyristä, jotka olivat aiheuttaneet  jo jonkin verran ongelmia möyrimällä rossipohjassa. Tunnelien kaivaminen talon alla ja erityisesti muurin läheisyydessä aikaansaa sen, että lopulta muuri lähtee sortumaan ja syntyy romahdusvaara. Tämän vuoksi mäyrät tulisi saada pois talojen alta majailemasta. Lisäksi käytiin yhdellä maapesällä, jossa Tovekin pääsi maan alle ja työskentelikin erittäin sitkeästi pitkän aikaa. Otettiin lopulta kesken pois, koska mitään ei löytynyt ja hyvä oli, että otettiin pois ja laitettiin toinen koira tilalle. Toinen koira löysi lopulta pitkän kaivamisen jälkeen mäyrän ja ihan hyvä ettei Tove sen kanssa joutunut silmätysten. Pitkästä metsäpäivästä johtuen, ei ehditty aksaamaan ollenkaan.

Maanantaina ja tiistaina olen sitten käynyt aksahallilla itsenäisesti treenaamassa. Pippan kanssa on työstetty keppejä ja rengasta, sekä opeteltu keinua rauhassa. Lisäksi eilen tein takaakiertoja ja tänään eteen irtoamista. Kepeillä huomasi tänään, että on tehty niitä pari päivää putkeen, koska sujui selvästi paremmin. Samoin rengas meni jo aika rennosti. Paulan kanssa on hierottu kontaktia. Otin ihan pysäyttämällä nyt, koska ajattelin tehdä tähän pientä kurinpalautusta. Otetaan vähän aikaa pysäyttämällä, niin voidaan sitten taas palata juoksareihin. Näin se on toiminut sillä aikaisemminkin. Myös Paula on tehnyt vähän keppejä ja samoin, kuin Pippa, eilen takaakiertoa ja tänään irtoamista. Toven kanssa on tehty lähinnä kontaktia ja sitten harjoiteltu vähän keinua koko esteenä. Tavoitteena saada heti varma ja rauhallinen keinu... Ares on tehnyt sitten vastapainoksi tottista eilen ja tänään. Molempina päivinä vähän seuraamista ja jättöliikkeitä. Eilen tehtiin seisomista ja tänään maahanmenoa, molemmat ihan ok tuloksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti