lauantai 11. lokakuuta 2014

Pyydettyä päivitystä :)

Voisin kuulemma päivittää blogia aavistuksen aktiivisemmin... :D Mitään en lupaa, mutta yrittää voin toki -taas. Kesällä nyt vaan on ollut jos vaikka ja mitä toimintaa, joten koneella ollessa tulee sitten tehtyä kaikkea muuta kun päivityksiä. Tämä näkyy vähän myös perässä laahaavissa kotisivuissa ynnä sun muussa... Mutta jos nyt sitten jonkinlaisen koosteen kesästä teen vaikka koirakohtaisesti.

Rimpen kanssa saatiin pennut maailmalle. Suurin osa pennuista lähti ajallaan, ainoastaan yksi oli tässä kotona pidempään etsimässä kotia. Nyt kuitenkin kaikilla on oma koti ja toivon, että omistajat ovat pentuihinsa tyytyväisiä. Suurinta osaa olen nähnyt luovutuksen jälkeen ja meillä oli kasvattileiri elokuussa yhteistyössä parin muun kasvattajan kanssa. Ja täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen siihen miten aktiivisesti molempien pentueiden ihmiset olivat leirillä mukana. Rimpe on treenannut kesän metsäjälkeä ja suojelua. Metsäjäljeltä tehtiin vihdoin se puuttuva tulos 3-luokasta piirinmestaruuksissa. Tavoite on siis tältä osin saavutettu. Suojelussa oli alun perin tarkoituksena hakea myös vain se 3-luokan tulos. Mutta siiten kävikin niin, että ensimmäinen IP3 tuli ykköstuloksella, jota en osannut edes odottaa. Toiseen kokeeseen oli siinä vaiheessa jo ilmoittauduttu ja kohtuullisen varmalla työskentelyllä myös tästä kokeesta ykköstulos... Rimpen tulosprosentti kaudelta on siis 100. Ja ilokseni voin sanoa, että sen työskentely on ollut kaikissa kokeissa erittäin varmaa jäsen ohjaaminen miellyttävää ja helppoa. Tuntuu, että tämä koira on kuin viini, joka paranee vanhetessaan. Koira, joka istuu tällä hetkellä ohjattavuudeltaan käteeni täydellisesti :) Nyt sitten toivon, että koira pysyy kunnossa ensi kaudelle. Silläkin alkaa ikää jo olla sen verran, että mmitä vaan voi tapahtua... Kokeiden lisäksi Rimpe on käynyt 2 näyttelyä kesän aikana. Maailmanvoittajassa ei paljon menestystä satanut. Ensimmäistä kertaa esitin sen itse ja tulos oli juuri sitä mitä voi kuvitella. Kehässä rouva oli ihan täysi perkele ja hyökki kaikkien näkemiensä makupalojen kimppuun tassut ojossa... Tuloksena oli EH. Raisiossa käytiin sitten Dargaardin kasvattajaluokan takia. Siellä esiintyminen oli parempaa, sijoitus PN3. Kasvattajaluokassa KP.

Pippa on kolunnut kokeita koirista ehdottomasti eniten tämän kesän aikana. Ihan täydellisen tyytyväinen en ole tämän neidin suorittamiseen. Melko ailahtelevaista toimintaa, toki koira on vielä nuori ja lajivalikoima laaja. Tuloksia on tullut JK1 ja JK2 verran. Ikävä kyllä se laji, jota pidän meille ykköslajina, ei ole tulosta tuottanut. Kaksi etsintäkoetta siis takana ja toisessa ei riittänyt maasto ja toisessa sitten jäi kiinni tottiksesta. Myös hakukokeessa tuli tottiksen kanssa ongelmia. Kaiken kaikkiaan en ole Pippan tottiksen tekemiseen täysin tyytyväinen. En pääse ihan selvyyteen meneekö se epävarmaksi, vai onko oppinut tunnistamaan koetilanteen ja ongelma on sama, kuin emällään... Oli kummin vain, niin jonkin verran on ratkottavaa talven ajaksi. Pippalla on yksi hakukoe vielä edessä, samoin yksi näyttely. Sitten odottaa tauko ja tarkoitus olisi myös steriloida koira. Pippan on tarkoitus aloittaa myös kiimakoirakurssi tammikuussa. Kyseessä on siis hajuerottelua työhöni liittyen... Tuossa kesän aikana myös jonkin verran aloiteltiin VEPEä tarkoituksena lisätä se volyymiin ensi kesänä sitten kunnolla...

Paula on myös treenannut koko kesän. Lähinnä on työstetty hakua ja metsäjälkeä. Peltojäljen ajamisen päätin lopettaa, koska Paula työskentelee selkeästi korkeammalla nenällä ja mieluummin vähän ilmavainulla. Paula suoritti BH:n elokuussa ja jo tästä olen hyvin tyytyväinen. Jossain vaiheessa oli epävarmaa, päästäänkö koskaan edes siihen asti. Yksi jälkikoe on käyty yrittämässä, mutta maastossa loppui aika kesken. Jäljellä oli ollut perkeistä päätellen myös sienestäjiä ja Paula joutui työstämään jälkeä niin paljon, että aika yksinkertaisesti loppui. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen miten sitkeästi se jälkeä työsti. Tarkoitus on käydä vielä toisen kerran yrittämässä tänä syksynä. Paula on myös menossa koirajuoksussa sulanmaan SM-kisoihin lainajuoksijan kanssa :) Paula oli myös Raisiossa näyttelyssä, tuloksena AVO EH1. Paulaa esitti tuossa näyttelyssä Erika, joka on kerran aikaisemmin esittänyt dobberia. Näiden kahden yhteistyö kehässä oli uskomatonta ja Paulasta näki, että se todella tykkäsi esiintyä tämän ihmisen kanssa. Myös Paula on tarkoitus steriloida talven aikana.

Pikkuharmaani Arwen on päässyt nyt syksyllä opettelemaan omaa lajiaan linnustusta. Vielä ei ole saalista tullut ja riistalle herääminen on hieman vaiheessa. Olemme käyneet jonkin verran kasvattaja-Sallan kanssa Lapualla opettelemassa ja lisäksi meillä on kotona muutama fasaani tarhassa. Pikkuhiljaa herätellään neiti tähän asiaan. Lisäksi Arwen on tehnyt tottista ja etenkin noutoa on yritetty saada kuntoon. Nyt näyttää siltä, että nouto on aika hyvin kasassa ja onnistuu useamman laisella damilla ja erilaissa maastoissa. Myös sitä VEPEä on aloiteltu samalla tavalla kun Pippankin kanssa, tavoitteet enemmän ensi kesässä. Arwen on käynyt joitain näyttelyitä kesän aikana. Forssassa tuloksena ROP, samoin molemmissa Pärnun näyttelyissä. Maailman voittajassa tuloksena oli sileä ERI ja ainoana tuliaisena karmea kennelyskä, jolta onneksi muut koirat välttyivät. Joitain näytttelyitä Arwenille on vielä tälle syksylle ja talven aikana yritän saada sitä BH-kuntoon ensi kesäksi.

Uutena vahvistuksena laumassa on Rimpen pentueesta jäänyt uros, Ares. Ares on minulle ensimmäinen urospuolinen ohjattava. Mielenkiinnolla odotan mitä on tulossa. Jo hyvin pienenä tuli tunne, että tämä pentu on merkitty minua varten ja täytyy sanoa, että pidän pojasta erittäin paljon. Ares on tehnyt toistaiseksi aika vähän, lähinnä jälkeä ja tottista. Muuten se on sellainen äidin pikkupoika vielä :)

Tässäpä oli nyt päivitystä siitä mikä on tilanne tällä hetkellä laumassa... Yritän saada tekstiä aikaiseksi vähän tiiviimmällä tahdilla jatkossa ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti