sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kausi paketissa :)

Tänä viikonloppuna on sitten käyty kauden viimeiset PK-kokeet. Täytyy sanoa, että aika pitkä kausi on takana ja siihen mahtuu sekä hyvää, että huonoa. Laskeskelin tuossa, että olen itse käynyt tänä vuonna 13 PK-koetta, 3 eri koiralla... Eipä mikään ihme, että vähän alkaa turnausväsymys näkymään.

Rimpe teki kyllä tasaisen varmaa suoritusta kaikki 3 koettaan. Sen kohdalla toteutui täysin tavoitteet. Saatiin se JK3, mitä on metsästetty ja saatiin myös IP3, vieläpä paremmin mitä uskalsin odottaa. Rimpelle on suunniteltu uraa eteenpäin, miten se toteutuu, jää nähtäväksi. En uskalla vielä hirveästi puhua asioista, koska ilmassa on monta muuttuvaa tekijää. Tärkeintä olisi nyt tietysti saada koira pysymään kunnossa talven yli. Tuolla iällä kun sekään ei ole enää itsestäänselvyys. Tarkoituksena on ottaa Rimpen ohjelmaan säännöllinen uinti ja doboilu lihaskuntoa varten. Lisäksi varmaan vetoharrastusta tehdään jollain tasolla. Nämä siis nyt talven ohjelmassa, ajatuksena ottaa hyöty irti ensi kevättä ajatellen. Ensi viikonloppuna olisi vielä yksi SDY:n leiri, jonne olisi Rimpen kanssa tarkoitus mennä tuota ipoilua harrastamaan.

Pippan kausi päättyi eilen hakukokeessa HK1 tulokseen. Ihan täysin tyytyväinen en eiliseen suoritukseen ole, vaikka tulos tulikin. Sekä esineruudussa, että henkilöetsinnässä työskentely oli puolihuolimatonta ja hallinta vähän hukassa. Myös toisessa näytölle lähdössä oli ongelmaa, jota nyt sitten aletaan ratkomaan ennen ensi kevättä. Tottiksessa fiilis oli parempi, kuin edellisellä kerralla. Tasamaanoudossa ja hyppynoudossa sattui kaikenlaista ja lisäksi pientä viilattavaa löytyy kyllä. Näyttää kuitenkin siltä, että treeneissä käytössä ollut vähäinen palkansaanti on tehonnut paremmin, kuin jatkuva nostelu ja palkkaaminen. No tätä työstämme vielä talven aikana. Pippa jää nyt tottiksesta kuitenkin vähäksi aikaa tauolle. Hakua olisi tarkoitus tehdä niin pitkään, kuin kelit sallivat. Ajattelin myös talven aikana käydä mahdollisesti joitain tokokokeita Pippan kanssa, että pysyy tuntuma siihenkin lajiin... Talven yli jatketaan myös vetolajeja, mahdollisesti kilpailumielessäkin.

Paula kävi eilen juoksemassa ensimmäisen kilpastarttinsa Teija Kälvinmäen kanssa Jämillä sulan maan SM:ssä. Harmiksi tuolla sarjalla, veteraaninaiset, ei ollut pienen osallistujamäärän vuoksi SM-statusta. Toisaalta saatiin ainakin ura korkattua ja vieläpä hienolla tuloksella! Matka oli 4,2 km ja tulos 17:34.3. Paula oli vetänyt hyvin ja innolla koko matkan ja käyttäytynyt erittäin mallikkaasti alueella koko ajan. Nyt siis on tarkoitus tätä uraa jatkaa myös talven yli :) Tänään kävin Paulan kanssa kokeilemassa Harjavallassa saataisiinko jälkikokeesta tulos. No saamatta jäi ja sen pystyi kyllä arvaamaan jo lähdettäessä, sen verran tuli vettä taivaalta. Jana oli aivan loistava, täydet 40 pistettä, mutta jo ensimmäisellä suoralla oli nähtävissä ettei jälki tule hyvin päättymään. Ajoi ensimmäisen kulman vielä kohtuullisesti, mutta harhautui sen jälkeen jonkin verran ja kun vastaan tuli vielä suomaastoa pursuineen, niin siihenhän se sitten jäi. No tulipa kokeiltua ja hyvin tuo taas yritti selvittää jälkeä, mutta tänään se ei riittänyt. Paulan kanssa jatketaan tosiaan samoissa määrin hakua, kun Pippallakin ja sen lisäksi tuota vetohommaa talven yli. Olen myös ajatellut kokeilla saisiko sillekin jotain tokotulosta tehtyä. Katsellaan siis mitä talvi tuo tullessaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti