lauantai 23. lokakuuta 2010

Puretusta ja tottistelua

Keskiviikkona kävin ottamassa nopeasti setin tottista molemmilla koirilla. Tai no Roosalla lähinnä siksi, että sillä menee hermot jos ei pääse autosta pois kentällä... Tein siis Roosalla pari ruutua, jotka olivat itseasiassa yllättävän hyviä. Meni ruutuun oikealle kohdalle ja pysyi siellä kävellessäni ympärillä. Lisäksi luoksetulon pysäytyksiä sekä seisomaan, että maahan. Maahanmenot eivät ihan heti onnistuneet, mutta pienellä hinkkaamisella kohtuulliset..
Rimpen kanssa aloin sitten harjoitella tokon avoimen luokan liikkeitä. Aloitimme kaukokäskyillä. olin aika lähellä koiraa ja siitä käsimerkillä ja käskyllä otin asennon vaihtoja istu-maahan. Ja palkkasin aina heti namilla. Tässä ei ollut mitään ongelmaa. Sitten otin liikkeestä maahanmenoja pari kappaletta niin, että palasin koiran taakse. Toimi tässäkin ihan ok, ei aiheuttanut suurempaa kummastelua.. Sitten aloin tehdä luoksetulon pysäytyksiä heittämällä pallon aina puolivälissä, kun koira oli tulossa. Tähän otin taas eri käskysanan, mitä on normi-luoksetulossa. Viimeisenä sitten hyppyä ja nyt pyysin ihan vain istumaan siellä esteen takana ja palkkasin siitä. Näin sitä sitten harjoiteltiin kaikki uudet asiat kerralla.. :) Ai niin ja noutoa otettiin pari välissä. Nyt palkkasin muutaman kerran pelkästä kontaktista. ja ilmeisesti tämä auttoi, koska ei varastanut kertaakaan kapulalle.

Tänään sitten tehtiin ennen purutreenejä hieman häiriötottista avustajan kanssa. Koiraa siis tarkoituksella häirittiin seuraamisen yhteydessä ja jos kontakti hävisi seurasi pakote ja sen jälkeen kehut kun toimi taas. Tehtiin aika paljon ihan perusseuraamista ja sitten yksi liikeestä maahanmeno. Niitä ei otettu enempää, koska onnistui kerrasta. lisäksi tehtiin sitten piilon kiertoja, joita Rimpellä on otettu tosi vähän. Vietiin palkka piilon taakse ja lähetettiin kiertämään. Yllättävän hyvin hoksasi. Otin piilonkierrot myös Roosalla ja sen kanssa kierrätin ihan kahta piiloa. Pienellä sekoilulla onnistuttiin siinäkin. Puruosuudessa keskityttiin Rimpen kanssa ensin siihen, että saadaan rauha siirrettyä toimimiseen hian kanssa. Muutamien kertojen jälkeen onnistuttiin hyvin ja saatiin koira kantamaankin kunnolla. Sitten mentiin piilolle ja jatkettiin tuttuun tapaan siinä haukuttamalla. Nostettiin koiraa aina välissä ja keskityin itse kehumaan sitä hyvästä haukusta. Saatiin todella hyviä pätkiä aikaiseksi ja koira kantoi kunnolla hiaa sen jälkeen. Lopuksi otettiin yksi pomppu ja siitä autoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti