torstai 22. lokakuuta 2009

Torstai=tottista

Itsellä vapaapäivä, joten kävin päivällä ottamassa kentällä tottikset tytöillä. Roosasta taas aloteltiin, ensin ihan vaan seuraamista hihna tiukalla. Tavoitteena siis taas pitää oikeaa paikkaa paremmin. Tein aika paljon käännöksiä, etenkin täyskäännöksiä parantaakseni niitä. Sitten otin toko-hyppyä muutaman kerran ja palkkasin vaan istumisesta esteen taakse. Jos vaikka malttaisi joskus sielä pysyäkin. Lopuksi vielä kaukokäskyt, ensin palkka pelkästä istumaan noususta, sitten istumaan nousu ja siitä seisomaan ja lopuksi istu-maahan vaihtoja useampi. Oli kyllä edelleen hyvä.
Ripalla sitten ensin kanssa ihan seuraamista ja siitä sitten liikkeestä maahanmenoja. Oli aluksi vähän haistelutuulella eikä meinannut keskittyä. Huomautin siitä pienellä pakotteella hihnasta, jolloin paransi huomattavasti. Hetken sen jälkeen tein vain nopeatempoista seuraamista ja paljon käännöksiä. Nyt jo huomattavasti parempi, sitten vielä yksi onnistunut maahanmeno. Viimeiseksi tein Ripankin kanssa hyppyä jättämällä sen esteen taakse ja käskyttämällä esteen yli luokseni. Tehtiin myös edestakaisin hyppyä, jossa annoin kyllä ihan reilun vartaloavun, koska liike ei ole vielä oikein mitenkään hallussa.

Sitten kotona suureksi "riemukseni" luin rotuyhdistyksen jäsenlehdestä suunnitteilla olevasta muutoksesta muotovalion arvon saavuttamiseksi. Dobbereilla tällä hetkellä vaaditaan muotovalioon palveluskoirakokeesta 2-luokan koulutustunnus, kuten monella muullakin palveluskoirarodulla. Nyt kuitenkin suunnitellaan muutosta, jonka mukaan riittäisi 1-luokan tunnus. MIKSI IHMEESSÄ??? Mielestäni dobermann on palveluskoirarotu ja sen käyttöä palveluskoirana tulisi edistää, tälläisellä toiminnalla viedään rotua entistä enemmän näyttelypainotteiseen pullamössökoirasuuntaan, jonka kanssa ei juurikaan tarvitse kokeita harrastaa. Alokas ja avoin luokka eivät nyt niin radikaalisti eroa toisistaan etteikö siihen avoimen koulariin onnistuisi koiraansa kouluttamaan. Ilmeisesti pitää lähteä asiasta oikein paikanpäälle äänestämään tai ainakin antaa valtakirja jollekin, joka äänestää tätä muutosta vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti