tiistai 6. lokakuuta 2009

Normitottikset...

Aamulla siis alotettiin taas tottiksella lenkin jälkeen. Roosan kanssa liikkeestä seisomaan jäämistä, sillain miten se tokossa tehdään(eli AVO-luokassa palataan koiran taakse). Jätin pallon taakse maahan palkaksi ja ensimmäiset kaksi kertaa palkkasin vain pysähtymisestä. Loput otin koko liikkeen eli seurautin-seiso-ja palasin sitten itse koiran taakse ja sieltä vasta sivulle. Lähinnä tässä saa olla tarkkana ettei lähde liikkumaan kun kävelee sinne taakse. Aika hyvin Roosa handlaa tämän liikkeen, ei mitään suurempia ongelmia. Ja tässä ei-yllättävää kyllä-ole ollut ongelmia myöskään kokeessa.
Ripan kanssa jatkoin sitä mitä eilen aloitin eli oikean viretilan opettamista. Taas nostatin vähän pallolla, käsky istu, siirtyminen sivulle ja siitä palkka taakse. Nyt otin muutaman kerran näin ja sitten niin että lisäksi annoin myös seuraa-käskyn ja siitä palkka taakse. Koira oli ihan hyvä, piti kontaktia todella hyvin eikä liikkunut kun siirryin sivulle. Tämän jälkeen taas tuttua kapula-pallo noutoa. Nyt alkaa olla erittäin hyvin kiinnostunut myös kapulasta, jopa enemmän kuin pallosta.
Illalla ei treenattu mitään, sen sijaan porukoiden koirat olivat kylässä ja tytöt purkivat tarmoa juoksemalla niiden kanssa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti