maanantai 21. elokuuta 2017

Kooste viime viikosta

Aika säännöllisesti onnistuttiin viime viikko treenaamaan. Pippa nyt ei treenaa edelleenkään vaan kasvattaa mahaa, joka on siitä lähinnä tylsää. Toki nyt aletaan lähestyä laskettua aikaa, joten pitkään sillä ei ole enää kärsittävänä. Näyttää kyllä siltä, että mennään yli lasketun ajan. Paula teki viime viikolla pelkästään aksaa sunnuntaina Pinjan kanssa. Samoin Tove meni aksalla ja yhdellä vesitreenillä. Teemana oli putkisäännöt. Tovella on jonkun verran miettimistä aiheuttanut tuo pimeä putkikulma ja sitä on nyt irroteltu hieman pidemmältä putkille ylipäätään. Sunnuntaina tehtiin 7 esteen ratapätkä ja meni jo ihan mallikkaasti. Puomi meni hienosti yhtenä osana rataa ja malttaa pysähtyä kontakteillekin. Uutena esteenä alettiin nyt opetella A:ta. Ymmärrettyään vauhdin ottaminen sujui hyvin. Yllättävän hyvin pysähtyi A:n kontakteillekin. Aikaisemmin viikolla tehtiin Toven kanssa vesitreeni pallolla. Harjoiteltiin taas tyhjälle lähtemistä. Melko hyvin lähtee nyt käskystä rannasta, mutta kääntyy melko nopeasti takaisin, jos pallo ei lennä. Tähän täytyy nyt kiinnittää huomiota niin, että saisi sen jatkamaan käskystä sen 100 metriä.

Ares on tehnyt hakua ja peltoa. Viikko sitten sunnuntaina tehtiin hakutreeni irtorullilla, jossa ajettiin pääasiassa tyhjää rataa ja löytöjä oli vain kaksi. Tarkoituksena treenata ihan puhtaasti sitä, että joskus joutuu juoksemaan useamman tyhjän piston, eikä maailma kaadu siihen. Oli ihan ok treeninä ja koira työskenteli hyvin. Perjantaina tehtiin puhtaasti ilmaisutreeni kiintorullalla. Saatiin Arekselle oma norskirulla ja pelaa sillä nyt toistaiseksi todella hyvin. Otettiin 7 löytöä, joten sai juosta jonkin verran ja treenata kunnolla ilmaisua. Hyvin kesti motivaatio  läpi treenin. Haun lisäksi on tosiaan keskitytty peltojälkeen. Viikon sisällä on ajettu kolmesti ja kaikki kerrat eri pelloilla. Teemana on ollut kulmatyöskentely vähän erilaisilla jälkivariaatioilla. Reagoi kulmiin nyt hyvin ja suuremmat ylimenot olivat viimeisimmällä jäljellä poissa. Ruuan määrä on vaihdellut vähän pellon mukaan, mutta melko runsaasti sitä vielä on. Lisäksi olen keskittynyt siihen, että saisi sen lähetykseen rauhalliseksi. Esineet vaihdoin hetkeksi vähän pienemmiksi, jolla haetaan lisää tarkkuutta työskentelyyn ja ilmaisuihin. ensimmäisen kerran jälkeen on alkanut hoksata hyvin nämä pienemmätkin esineet. Tänään tein Areksen kanssa pienen setin myös tottista keskittyen jättöliikkeisiin ja eteenlähetykseen. Eteenlähetyksessä hain lähinnä nopeaa reaktiota maahan-käskyyn pallon kanssa.

Roma on tehnyt reippaasti koko viikon painottuen noutoon. Alkuviikko tehtiin noutoa maalta ja vedestä. Keskiviikkona oltiin Hämeenlinnassa treenaamassa vieraassa paikassa ja tehtiin kaislikossa vähän hankalampi treeni, missä joutui oikeasti työstämään. Täytyy sanoa, että työskentelyinto ei ihan samantien loppunut, vaikka treeni oli paljon hankalampi mitä on yleensä tehnyt. Viikonloppuna Roma olikin sitten mukana ihan tositoimissa. Lauantaina oltiin kyyhkypassissa ja kolme lintua pudotettiin ja pääsi tekemään ihan oikeat lämpimän linnun noudot ja lisäksi etsimään ne pusikosta. Sunnuntaina oltiin sorsan alotuksessa ja teki vedestä noutoa viiden sorsan verran. Hyvin teki töitä, vaikka hankalaa oli varmasti etenkin vedessä. Veteen jouduin merkkaamaan pari kertaa kohdan minne suunnistaa, koska ei irronnut muuten riittävän pitkälle. Erittäin tyytyväinen olen kyllä viikonlopun alotukseen koiran kanssa oikeissa hommissa. Näyttäisi siltä, että siitä vielä ainakin noutava koira tulee :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti