lauantai 12. elokuuta 2017

Hei, me on reenattu!

Kesäloman kunniaksi olen saanut koirienkin kanssa jotain aikaiseksi tällä viikolla. Käsitelläänpä ne koirakohtaisesti..

Paulan kanssa olen tehnyt pariin otteeseen tottista ja varmistellut 3-luokan jättöliikkeitä, sekä ottanut noudon 2 kg:n kapulalla. Jättöliikkeet ovat alkaneet sujua ja tottis nyt olisi niin kasassa kun se voi olla. Torstaina tein lisäksi yhden janatreenin. Tänään oltiin sitten jälkikokeessa testaamassa miten käy. No eipä jäänyt jälkipolville kerrottavaa siitä. Lähti janalta pienen säädön jälkeen ja ajoi toiseen kulmaan saakka kohtuullisesti. Sen jälkeen oli keppi, mikä saatiin ylös. Tästä jälki jatkuikin sitten ojan yli suopursikkoon jonne matka katkesi. Paula oli jo ojan kohdalla sitä mieltä ettei jälki mene tällaisissä paikoissa, mutta jatkoi kuitenkin yrittämistä. Jäljestäminen ei kuitenkaan ole sillä niin vahvaa, että selviytyisi vahvan hajuisesssa suopursussa ja tämä koe päättyi siis keskeytykseen.

Ares oli tiistaina hakutreeneissä. Keskityttiin kiintorullan kanssa toimimiseen ja ihan hyvin on tuolla norjalaisella versiolla lähtenyt pelaamaan. Ei tehnyt valeita vaikka kävi tsekkaamassa edellisen piilon ja kaikin puolin toimi hyvin. Ehkä se siitä lähtee menemään. Ares on lisäksi tehnyt tottista useampana päivänä. Pyrkimys on tehdä sillä aina parin kanssa, jotta saa toisesta koirasta häiriön. Teen sillä nyt aika paljon kaavamaista ja erityisesti jättöliikkeitä koska niissä oli viime kokeessa ongelma. Eilen ja tänään ollaan oltu tekemässä vieraskenttätreeniä Areksen veljen kanssa. Nuo vieraat kentät tekevät kyllä hyvää, helposti tulee nuhjattua vaan omissa nurkissa. Areksesta huomaa selvästi, että vieraalla kentällä on paljon korkeammassa tilassa ja vaatii hallintaa. Sen hallittavuus yleisesti on kuitenkin ollut vieraissakin hyvä ja voi luottaa siihen ettei lähde haahuilemaan minnekään silloinkaan kun on pois käskyn alta. Tänään lisäksi oli hyppyestettä jo kiertämässä ja viime hetkillä teki ratkaisun tulla kuitenkin esteen yli. Äärettömän tyytyväinen olen tähän, vaikka este kaatuikin. Jotain on ilmeisesti mennyt jakeluun asti :)

Roma on tehnyt vähän noutoa vedestä ja perushallintaa kentällä. Siinäpä se sitten. Noudon luovutus alkaa olla kunnossa, muuten vesityötä saa kyllä hivenen hioa. Alkaa myös kierrokset nousta ihan selvästi, kun pääsee riistaa lähemmäksi ja lämmintä lintua haistamaan. Tulevaisuudessa saattaa olla pientä hallintatreeniä luvassa :D

Tove oli maanantaina agilityssä tekemässä vähän tekniikkaa. Viime sunnuntaina tehtiin sen kanssa enemmän pieniä ratapätkiä ja ne alkavat nyt sujua. Maanantaina tehtiin sitten pimeätä putkikulmaa ensimmäistä kertaa ja siinä olikin sitten terrierille ihmettelemistä.. Lisäksi jatkettiin keppejä ja lisättiin määrä nyt 6 keppiin. Yllättävän hyvin malttaa pujotella. Itsenäisesti tein sitten vielä keinua, jotta tämä este ei olisi valmiina viimeisten joukossa... Tänään Tove oli Seinäjoella näyttelyssä Marian handlaamana, koska itse olin kokeessa Paulan kanssa. Tuomarina oli Vesa Lehtonen ja tuloksena vastakkaisen sukupuolen paras ja SERT. Eli juuri se mitä haettiin. Arvostelu oli seuraavanlainen " Hyvät mittasuhteet, mutta hieman siro kokonaisuus. Hyvä pää, mutta kuono voisi olla voimakkaampi. hieman alaskiinnittyneet ja laiskat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja, hyvä runko, hieman kevyt luusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu tehokkaalla vapaalla askeleella. Hyvä karvanlaatu"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti