sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Pientä päivityskatkosta taas ilmassa :D

Blogi näyttää olleen kesälomalla hetken aikaa, joten yritetäänpä rykästä se taas elävämmäksi. Treenattu ollaan, ainakin jotain, on avaan jäänyt raportoimatta. Ajattelin nyt tehdä jonkinlaisen koirakohtaisen selonteon sitten missä mennään..

Pippan elämä on aika rauhallista. Toukokuun lopussa tehtiin erikoisjäljeltä FH1, joka oli sille tämän kauden tavotteissa. Vepe-treeneihin on päästy kerran, joten sen osalta voidaan sove-tavoite tältä kesältä unohtaa. Pippan juoksu alkoi hivenen odotettua aikaisemmin ja se astutettiin juhannusviikolla sijoitusuroksellani Rymyllä. 27.7. on ultra ja sen jälkeen tiedetään onko pentusia tulossa vai ei... Pennut ovat olleet Pippan päätavoite tälle vuotta ja kaikki muu sitten sivuseikka.

Paula on kuntoutunut kiertymäleikkauksesta erittäin hyvin ja treenaa aksaa taas täydellä teholla. Lisäksi Paulalla on tehty vähän hakua ja tottista. Tarkoituksena olisi käväistä kesän aikana vielä jossain PK-kokeessa.

Ares on oikeastaan koirista siirtynyt kaikkein treenatuimmaksi :D Alkukesä tehtiin etsintäjuttuja ja käytiin kokeessa katsomassa miten pelittää. Ikävä kyllä hakuosuudesta jäi puuttumaan ja tulosta ei tullut. Nyt sitten keskitytään Areksen ilmaisun varmistamiseen ja yritetään syksyllä hakua vaativia lajeja uudestaan. Metsäjälki on kulkenut ihan kohtalaisesti, siinä käytiin myös kokeessa. Dobermannien rotumestaruudessa tehtiin JK1 ja toivottavasti päästään kesän aikana vielä yrittämään kakkosta. Lisäksi Ares on tehnyt paljon tottista ja siinä on keskitytty nimenomaan koesuorituksen rakentamiseen. Edellisessä kokeessa suurimmat puutteet olivat jättöliikkeissä, mutta se on onneksi vain teknistä hiomista. Tyytyväinen olen siihen missä mielentilassa koira työskentelee. Metsän lisäksi ollaan käyty jonkin verran pellolla jäljellä. Tällä viikolla oltiin Outi Hermiön koulutuksessa ja siellä oli ehkä hivenen härväystä ja vauhtia ilmassa. Avuksi laitettiin toinenkin liina ja ainakin toistaiseksi jatketaan nyt ajamista kahdella liinalla. Arekselle olen yrittänyt opettaa myös uintitekniikkaa pelastusliivien avulla, jos siitä vaikka saisi vielä vepe-koiran.

Tove on tehnyt joitain verijälkiä, välillä huonommin ja välillä paremmin. Ensi viikonlopulle sillä olisi koepaikka, ihan tuurin varassa on, että viitsiikö jäljestää koko matkaan. Sillä tuppaa löytymään välillä mielenkiintoisempaakin puuhattavaa... Tovella on tehty myös vesiriistajuttuja. Tennispalloilla on tehty noutoa vedestä ja irtaantumista. Tyhjälle lähtöä täytyy vielä hioa. Uimisesta se kyllä tykkää kovasti ja veteen meno ei todellakaan ole ongelma... (Toven kuvat Jenni Harju)

Roman kanssa on tehty paljon noutoa sekä maalla, että vedessä. Se työskentelee aika korkeassa vietissä ja nyt tilaa on tarkoitus saada hieman rauhallisemmaksi, koska luovutuksessa alkoi esiintymään huolimattomuutta. Treenit on pyritty saamaan myös riittävän haastaviksi ja perusnoudon lisäksi se on tehnyt joitain jälkiäkin. Vedessä työskentely on sille helppoa ja sillä on tehty joitain yliuittojakin. Tällä viikolla käytiin kyyhkysillä opettelemassa käytöstä siivityksen jälkeen, josta videolinkki alla.
https://www.youtube.com/watch?v=hejBYqRX2HE&feature=youtu.be 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti