maanantai 24. heinäkuuta 2017

Sakuleiri

Viikonloppu vietettiin Toven kanssa Pieksämäellä sakujen leirillä. Yhteen viikonloppuun oli survottu melkoisen paljon ohjelmaa. Toven kanssa lähdettiin lähinnä sen takia mukaan, että siellä oli mahdollista osallistua mejä-kokeeseen. Noihin kokeisiin kun on välillä paikat varsin kireässä, niin piti lähteä yrittämään nyt kun paikka oli. Perjantaina oli ohjelmassa jälkien teko. Ne oli ystävällisesti suunnistettu maastoon valmiiksi, koska lähes kaikki olivat aloittelijoita jäljen tekohommassa. Perjantaina käytiin illalla vielä treenaamassa ryhmässä vesiriista-juttuja. Tove esitti ensin näytösluontoisesti kuinka uidaan ympäri järveä sorsan perässä kuuntelematta mitään luoksetulokäskyjä. No kun se saatiin lassottua kiinni, saikin olla sitten liinassa lopputreenit. Teki noutoa vedestä ensimmäistä kertaa kylmällä linnulla. Meni ihan hyvin lopulta ja näyttää siltä, että saa nyt olla liinassa hetken noutotreeneissä.

Lauantaina oli sitten heti aamulla koe ja arvoin Tovelle jäljen nro. 1. Jäljen alku oli varsin tiukkaa suopursua jossa ajoi heti hukkaan. Tovella oli selvästi ongelmia liikkua pursikossa jo kokonsakin takia ja joutui hyppimään kasvillisuuden päälle. Kun päästiin aloittamaan uudestaan, niin ajoi kohtuullisesti kulmaan saakka, jossa oli hyvin huolellinen. Toista suoraa ajoi ensin ihan hyvin, kunnes ennen toista kulmaa tuli pusikko, jossa oli selvästi riistan haju. Ajoi ensin yhden hukan sinne ja vaikka aloitti uudestaan niin käänsi sinne vielä uudestaan, eikä tullut pois kuin kantamalla. Tästä syystä siis jäimme ilman tulosta. Jäljessä oli toki paljon korjattavaa ja nyt tiedän vähän mihin keskittyä treenatessa. Yllättävän pitkälle kuitenkin ajoi, eikä ollut puhettakaan että jättäisi kesken. Paljon oli siis myös sellaista johon olin jäljessä tyytyväinen. Eipä siinä muuta, kun uutta yritystä menemään... Illalla käytiin vielä tekemässä linnulla noutotreeni ensin jäljen kanssa ja sitten ihan heittämällä. Nyt oli liinassa koko ajan ja alkoi tuomaan ihan hyvin.

Sunnuntaina oli erikoisnäyttely. Tovekin oli ilmoitettu, vaikka eipä noissa erkkareissa yleensä meille ole menestystä tullut.. ERIn sai nytkin, että siinä mielessä voi olla ihan tyytyväinen ja oli junnunarttujen 3. Saatiin sentään pikku palkinnot kotiintuomisiksi.. :D Summa summarum, leirillä oli paljon kaikenlaista tungettuna yhteen viikonloppuun. Ehkä hieman liikaakin, koska kaikkea mielenkiintoista ei ehtinyt seurata. Erkkarin takia ei varmaan jatkossa enää lähdetä, mutta jos mielenkiintoisia kokeita on tarjolla niin voidaan harkita tapahtumaa ensi kesänäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti