perjantai 5. toukokuuta 2017

Tälläkin viikolla vihdoin treenaamaan...

Tällä viikolla treenimäärät ovat meinanneet jäädä varsin pieniksi, koska oli vappu ja olin pari päivää koulutuksessa. Toki Roman ja Toven noutoa tulee työstettyä lähes päivittäin, mutta siihen se melkeinpä on sitten jäänyt. Tänään oltiin kuitenkin Sanna-Kaisan kanssa kentällä treenaamassa ja Paulaa lukuunottamatta kaikki tekivät jotain.

Ennen kentälle menoa kävin opettamassa Arekselle tarkkuusetsintää. Tätä on tehty kerran kotona ja nyt tehtiin metsässä. Alue oli tallattu ja esineenä pääsiäismunan sisällä ollut kotelo jonne laitoin namia ja näytin koiralle minne sen vien. Tämän jälkeen lähetin etsimään ja pari onnistunutta suoritusta saatiin aikaiseksi. Lisäksi saatiin muutamia epäonnistuneita, koska Ares tuppasi irtomaan liian pitkälle ja ilmaisemaan kulmamerkkejä myöskin. No tämäkin asia lienee väännettävä rautalangasta, mutta ne pari kertaa kun malttoi etsiä, olivat kyllä ihan hyviä. Kentällä Ares teki seuraamiskaavion pitkän suoran niin, että sille myös ammuttiin. Ei reagointia laukauksiin. Lisäksi tehtiin kaikki noudot, joissa oli pientä yli-innokkuutta ilmassa. Etenkin estenoudoilla pyrki karkaamaan jo ennen kapulan heittoa ja lisäksi jouduttiin ottamaan muutamia uusintoja, koska kiersi hieman esteitä. No siihen nähden, että esteitä on tehty viime syksynä edellisen kerran, suoritus oli ihan hyvä.

Pippa teki vähän toko-juttuja. Sillä on kotona tehty hieman merkin kiertoa ja alkaa sen nyt hoksata. Tehtiin sitä kentällä ensin korkeammalla merkillä ja sitten kukkapurkilla. Tänään onnistui hyvin jo pienemmänkin merkin kiertäminen. Lisäksi aloin opettamaan ruutua. Ruutuun laitoin keskelle targetin ja hyvin  haki sinne. Targetilta sai palkan namina. Lopuksi otin myös muutaman maahanmenon ruudussa. Tämän liikkeen en usko tuottavan valtavia ongelmia, koska se on hyvin saman tyyppinen eteenlähetyksen kanssa.

Roma on tosiaan tehnyt noutoa kotona erilaisilla variaatioilla ja useammalla damillakin. Tällä hetkellä työn alla on ollut etsimään lähtö osoittamastani suunnasta. Tänään tehtiin ensimmäisen kerran kodin ulkopuolella, joten otin ihan helppoa perusnoutoa. Vauhtia oli selkeästi enemmän vieraassa paikassa ja pientä halua ylimääräiseen juoksenteluunkin. Teki kuitenkin pari erittäin hienoa noutoa ja ihan voi olla tyytyväinen siihen, missä mallissa tämä asia on. Tehtiin lisäksi pyrstöllä ja onkivavalla avanssista luoksetuloa. Kun juoksi siis tuon höyhenkasan luokse, se nypättiin edestä pois samalla tavoin, kuin lintu lähtisi lentoon. Tästä otin pillillä luoksetulon. Ensimmäisellä kerralla jouduin kutsumaan useamman kerran, mutta parin toiston jälkeen alkoi toimia ihan hyvin.

Tovella tehtiin vesiriistakoetta ajatellen paikallapysymisharjoitusta. Käskytin sen istumaan, jonka jälkeen ammuttiin. Yllätyin miten hyvin pysyi istumassa laukausten ajan. Kiinnitti kyllä huomionsa laukauksiin, muttei pyrkinyt niitä kohden. Kotona otin vielä Toven kanssa noutoa sisätiloissa. Olemme lähteneet siitä, että sen tulee luopua noutoesineestä, jota mielellään omii. Jos alkaa omia ja tappaa damia, passivoidun täysin. Kovin pitkään ei jaksa jatkaa sitä, vaan palaa luokse ja tästä palkataan. Hieman olemme päässeet jopa eteenpäin ja pikkuhiljaa on alkanut tuomaan damia lähemmäksi. Saa nähdä miten pitkä tie tulee olemaan, mutta ehkä se joskus vielä tuo sen käteen asti. Jauheliha on ollut toistaiseksi toimivin palkkana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti