maanantai 10. huhtikuuta 2017

Sunnuntain reenilöiset

Sunnuntaina käytiin aamupäivällä ottamassa vähän hakua ja Pätkiskin pääsi ensimmäistä kertaa hakumetsään. Itselläni oli treenissä Paula ja Ares. Paulalle otettiin etukulmiin maalimiehet ja niillä pitkät haukutukset. Tämän jälkeen pari tyhjää, jotka olivat pistoina ihan hyvät. Lopuksi vielä yksi maalimies reilulla haukulla. Aika lyhyellä treenillä siis lähdettiin liikkeelle. Ihan en ole päättänyt vielä jatketaanko hakua Paulan kanssa ja mitä silmällä pitäen, mutta ainakin toistaiseksi se käy treenailemassa silloin tällöin. Ares teki sitten ilmaisuja metsässä ensimmäistä kertaa. Kentällä nämä ovat olleet ok, mutta metsään siirryttäessä meinasi ymmärrys loppua. Kuten etukäteen arvailin, joudutaan hieman vääntämään taas rautalangasta, että homma lähtee toimimaan. 5 ilmaisua tehtiin ja osalla toimi kohtuullisesti ja osalla huonommin. Kaikissa ilmaisuissa tarvitsi vähintään tuontiin sanallisen avun, mutta eiköhän tämä tästä kun päästään vaan tekemään enemmän.

Illalla oltiin sitten aksaamassa Pippan, Paulan ja Toven kanssa. Pinja oli kuumeessa, joten ohjasin Paulaakin itse. Viikon teemana oli tekniikka; päällejuoksu ja persjättö. Näitä olikin sitten radassa taas reilumman kanssa. Aika hyvin onnistui molempien isojen tyttöjen kanssa, kun sai taas omaa tekniikkaa kohdilleen. Nyt huomasi erittäin selvästi näiden kahden koiran eron nopeudessa. Paulaa sai jopa vähän odotella, vaikka se eteni laukkaa koko ajan. Pippalla sitten taas nopeus kiihtyy koko ajan radan edetessä ja sen kanssa on oikeasti nyt jo vähän kiire itsellä... Hankalaksi näiden ohjaamisen tekee erilainen rytmitys. Paulan kanssa täytyy muistaa rytmittää niin eri tavalla, ettei ole koiran edellä, kun taas Pippan kanssa saa pistää tossua toisen eteen ettei ole jäljessä. Toven kanssa sitten jatkettiin taas pienten ratapätkien veivaamista ja täytyy sanoa, että nyt se tuli ohjaukseen todella hyvin. Päästiin ensimmäistä kertaa juoksemaan 8 esteen rata läpi, jossa oli valssikin mukana :D

Roman kanssa on jatkettu perusjuttujen treenaamista eri ympäristöissä. Pillillä luoksetuloa ja maahanmenoa ja lisäksi on tehty istumista ja eteentuloa. Pillin alkaa ymmärtää kyllä todella hyvin ja etenkin luoksetulo on jo varsin napakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti