perjantai 28. huhtikuuta 2017

Parin viikon tarinoita

Päivittäminen on ollut vähän heikonlaista viime aikoina, vaikka ollaan kyllä treenailtu jonkin verran. Keskittyminen kaikkeen ylimääräiseen on ollut hieman heikkoa pääsiäisen jälkeen. Paula jouduttiin pääsiäismaanantaina leikkaamaan vatsalaukun kiertymän vuoksi päivystyksessä ja siitä ollaan tässä nyt sitten toivuttu. Paulalla lähti siis vointi huononemaan jo sunnuntai-iltana, mutta ei kiertynyt silloin vielä loppuun saakka. Maanantaina tilanne sitten huononi, eikä lauennut itsekseen, vaan oli pakko leikata, joka suoritettiin Tampereen Tuhatjalassa. Leikkauksessa jouduttiin tekemään viilto myös vatsalaukkuun, jotta se saatiin tyhjenemään kunnolla. Tämän vuoksi komplikaatioriskit olivat hivenen suuremmat kuin normaalisti. Koira oli kyllä todella kipeä 4-5 päivää leikkauksen jälkeen ja hyvänä asiana täytyy sano, että onneksi koira on ahne. Ruoka sille on maistunut siitä saakka, kun sai alkaa antamaan, joten sen suhteen kuntoutus on ollut helpompaa. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin ja kohta tulee kaksi viikkoa leikkauksesta, joten pääsemme siirtymään normaalimpaan elämään. Hieman hankalaa alkaa olla jo tuon pitäminen rauhallisena, kun tuntee itsensä ihan terveeksi...

Paula on tosiaan nyt sitten taas kuntoutuslomalla, mutta muiden kanssa ollaan treenailtu. Pippa ja Ares kävivät korkkaamassa peltojälkikauden tällä viikolla. Ares vaatii selkeästi kulmatreeniä paljon. Sillä oli hyvin aktiivista jäljestystä, mutta hävitti kulmissa jäljen melko hyvin. Etsi sen kyllä itse, eikä lopettanut työskentelyä missään vaiheessa. Pippa ajoi mullalla ja työskenteli kyllä ihan hyvin. Välillä tuppasi ottamaan vauhtia hivenen liikaa, mutta pääsääntöisesti työskentely oli ok. Ilmaisut olivat vähän nihkeitä ja huomasi, että multaan maahan meneminen ei oikein napostellut... Myös Tove ajoi pellolla hakeakseen tarkkuutta ja maavainuisuutta jäljestämiseen.

Tottiksessa Ares on keskittynyt jättöliikkeisiin, jotta saataisiin ne toimimaan peräkkäin kaikki. Sen lisäksi on tehty treeniä samaan aikaan muiden urosten kanssa, koska selkeästi tästä nousevat kierrokset. Toimiminen muiden urosten läsnäollessa on saatava varmaksi ennen kokeeseen menoa. Pippan kanssa on keskitytty lähinnä tokoliikkeisiin ja niitä käytiin testaamassa kokeessa tällä viikolla. Pippalla oli kokeessa todella hyvä moodi päällä :) Paikalla olo oli erittäin hyvä, oli ihan hiljaa koko ajan, siitä pisteitä 10. Seuraamisessa pientä säätöä, meni maahan jossain liikkeelle lähdössä yms. pisteitä 8. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, pisteitä 9, ennakoi lähdössä maahanmenoa :D Luoksetulo 9, perusasennossa yritti ensin maahan. Noutoesineen pitäminen, 10, hieman innokas, mutta muuten hyvä. Kauko-ohjaus 8, vaati 2 käskyä istumaan nousuun. Estehyppy 10, ei moitittavaa, kokonaisvaikutus myös 10. Yhteensä pisteitä tuli siis 185, joka oikeutti 1-tulokseen ja kunniapalkintoon :) Yksi tavoite tältä keväältä on saavutettu ja nyt olen aloittanut avoimen liikkeiden opettamisen. Pari päivää on keskitytty merkin kiertoon ja tavoitteena on korkata avoin luokka vielä tänä keväänä.

Roman kanssa on harjoiteltu paljon perustottelevaisuutta ja noutoa. Noudossa onkin edistytty reippaasti, paljon toki on keskitytty myöss hyvään otteeseen. Roma hyvin mielellään vähän pureskelisi noutoesinettä, joten olen ollut tarkkana siitä, että palkkaan vain rauhallisesta otteesta. Noutoa on tehty sisällä ja ulkona. Nyt ollaan päästy siihen, että noudettava objekti onkin puskassa piilossa ja joutuu sitä vähän etsimäänkin. Hyvin on kyllä moottoria tällä koiralla ja sen työskentelyä on ilo katsella. Pillillä toimii maahanmeno ja luoksetulo todella hyvin. Sen lisäksi olen tehnyt seuraamista imuttamalla, jos päätän tokoa sillä tehdä lisäksi. Myös erilaisia asentoja ollaan harjoiteltu samalla tavalla, kuin muidenkin kanssa.

Huomenna onkin sitten agilityssä viimeinen leiripäivä tältä kaudelta. Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti