tiistai 4. huhtikuuta 2017

Kevät tulee, ei auta :D

Näyttää se kevät tulevan vaikka mitä tekis... On siis pikkuhiljaa alettava kaivamaan myös noita dobbereita talviteloilta ihan tosissaan. Metsä alkaa olla jo ihan hyvässä kunnossa, jää toki vielä alla, mutta päällimmäiset sammaleet sulana ja suht kuivina. Arekselle kävin siis tänään polkaisemassa jäljen kankaalle ja katsomassa mikä on tilanne talven jäljiltä. Pellot ovat onneksi vielä märkiä, joten sinne ei tarvitse vielä lähteä taapertamaan. Pituutta jäljellä oli n. 300m ja pari kulmaa, sekä lyhyt jana. viime syksynä Areksella oli aika suuria ongelmia ymmärtää janalähetystä ja siihen joudutaan varmasti nyt panostamaan. Kohtuullisesti selvitti tänään irtaantumisen, jäljen hoksaaminen vauhdissa on ehkä se suurin ongelma edelleen. Itse jälki kulki yllättävän hyvin, pysyi hyvin jäljen päällä ja kulmatkin menivät ilman eksymistä :D Keppi oli ainoastaan lopussa ja pienellä avustuksella hoksasi sen, ilmaisu sen jälkeen oli hyvä. Kaiken kaikkiaan jälki meni paremmin mitä odotin, joten tästä on nyt sitten hyvä jatkaa eteenpäin.

Kävin jäljen vanhenemista odotellessa tekemässä Areksella ja Pippalla kentällä pienen tottiksen. Pippan ilmoitin tokokokeeseen, joten senkin takia täytyy alkaa liikkeitä taas hioa. Pippalla tein tutun sarjan; vähän seuraamista, liikkeestä maahanmenot ja kaukokäskyjä. Maahanmenot olivat hyvät, vaikka kenttä oli aika märkä. Kaukoissa oli muutama kerta niin, että tarvitsi istumaan nousuun kaksi käskyä, muuten ihan ok. Näiden lisäksi otin yhden kapulan pidon, jossa ei ollut ongelmia. Areksen kanssa tehtiin pikku pätkä alle seuraamista ja sitten liikkeestä seisomista. Nyt tehtiin ensimmäistä kertaa oikeasti seuraamisesta, tähän asti ollut vaan vauhdista pysähtymistä. Aika hyvin meni, näyttää siltä, että on ymmärtänyt liikkeen idean.

Kotona kävin vetämässä huomista varten Tovelle jäljen metsään, joten mejä-hommia pukkaa. Roman kanssa jatkettiin pillitreenejä metsässä ja hienosti tulee jo vihellyksestä. Nuolaisee huuliaan aina kun lähtee tulemaan, että on ainakin palkattu asiasta :D Tehtiin lisäksi vähän noudon alkeita damilla johon laitettu siivet kiinni. Lähinnä tämän kanssa suuhun ottoa ja vähän maasta nostamista, koska niitä siipiä olisi kovin mukava repiä irti siitä damista....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti