tiistai 11. tammikuuta 2011

Kokeiluja ja kootut selitykset

9.1. käytiin kokeilemassa tokon avointa luokkaa Noormarkussa Rimpen kanssa. Tuomarina oli Tiina Heino ja homma meni tosiaan kokeilun puolelle... Paikallaoloon jätettäessä hyppäsi käskyn jälkeen vielä ylös ja uudestaan maahan mennessä jäi sitten vinoon. Oli levoton koko ajan ja niinhän siinä kävi, että 15 s ennen ajan loppua hyppäsi ylös ja lähti luokseni. Hyvä kuitenkin ettei mennyt muita häiritsemään... Jatkoin kuitenkin vielä tästä kehään ja seuraaminen alkoi ihan hyvin. Seuraamisen lopuksi päätti kuitenkin sontia hallin perälle kesken kaiken. Tämä ei sitten enää sopinut ohjaajan hermorakenteelle, jonka seurauksena koiralla into laski ja alkoi väistämään. Liikkeestä maahanmenoa ei enää suorittanut ja tämän jälkeen keskeytin. Tyytyväinen olen siihen, että ymmärsin keskeyttää, enkä lähtenyt pilaamaan muitakin liikkeitä, jotka eivät luultavasti olisi onnistuneet. No eipä tähän auta kuin ankara treeni ja seuraavaan ilmoittaudutaan sitten kun liikkeet ovat täysin varmat.

Maanantaina aloitimme sitten sen treenaamisen. Oltiin Kyrelin parkkiksella paikkailemassa vahinkoja.. :) Jääviä lähdettiin nyt parantamaan varmemmiksi, maahanmeno tuntuu olevan nyt erityisen vastenmielistä. Joten käskyn kohdalla pysähdytään toistaiseksi aina ja palkkaus vain nopeasta maahanmenosta. Tässä oli kyllä itsellä selviä eroja käskyn antamisessa, jonka täytyy olla varsin napakka. Seisomaan jäämisessä ei mitään suurempia ongelmia sitten ollutkaan. Lisäksi aloimme opettamaan palloon patoamista, tavoitteena saada tästä palkkausmuoto paikallaoloon ja noutoihin. ymmärsi melko nopeasti mitä haetaan. Pallo siis nenän edessä ja kun keskittyy lähes hengittämättä tuijottamaan palloa, niin siitä vapautus. Tämän jälkeen saatiin myös rauha paremmin.

Tänään jatkoin kotipihassa samoilla metodeilla. Tehtiin liikkeestä maahanmenoa, joka on edelleen epämieluisa. Ilmeisesti maa ei ole tällä hetkellä kovin miellyttävä, mikä tekee asiaan oman elementtinsä. Palkkaus taas vain kunnollisista suorituksista. Jostain syystä myös väisti vähän. Seisomisessa ei ole ongelmia edelleenkään, silti palkkasin vain nopeasta pysähdyksestä. Lisäksi tein luoksetulon pysäytystä heittämällä pallon joka kerta. Päätin siis vahvistaa uskoa pallon lentämiseen ja palata hieman taaksepäin hakemaan varmuutta. Palkkausten jälkeen rauhaan saaminen oli aika ongelmallista onnistui vasta ihan lopuksi. Ongelmana on nyt pallon mälvääminen, täytyy katsoa jos vaihtaisi välillä palkkaa... Roosan kanssa tein muutaman patoamisen, joka onnistuu siltä todella hyvin. Roosalla alkaa olla juoksussa parhaat päivät, eikä treenaa nyt sen takia suuremmin. Tänään ja torstaina olisi tarkoitus ajaa Deriä katsomaan.. :)

1 kommentti:

  1. Ja Deri odottelee, että Roosa kertoilee olotilastaan.... Joko olis tiineen nartun huokauksia ja taivaanrannan tähyilyä ilmestynyt ;)

    VastaaPoista