keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Jotain settejä...

Treenaamisessa on keskitytty viime aikoina lähinnä maastopuoleen. Rimpen kanssa tarkoitus on käydä vielä yksi toko-koe tälle syksylle ja muutenkin nyt juoksun jälkeen jatkaa treenejä myös tottis ja suojelupuolella. Roosan kanssa on hieman jäähdytelty kohti äitiyslomaa, joka varmistuu parin viikon päästä kun päästään ultraan. ennen sitä olisi kuitenkin ohjelmassa vielä yritys FH-kokeessa. Sen lisäksi haku-treenejä jatketaan normimeiningillä.

Tällä viikolla käytiin maanantaina ottamassa pellolla jälki. Roosalle tein perusjäljen, runsaasti kulmia joiden jälkeen hieman makkaraa, sekä 4 esinettä. Ajoi aika hyvin, jopa kulmat olivat ok yhtä lukuunottamatta. Esineiden kanssa oli normaali säätäminen, mutta sille en nyt ennen koetta tee mitään, vaan vaihdan ilmaisun kokeen jälkeen. Jäljestysmotivaatio Roosalla on kuitenkin erittäin hyvä. Rimpellä oli perusmakkarajälki viime viikon tyrimisen jälkeen. Päätin ottaa nyt hieman pakkia ja yrittää saada motivaatiota jäljestämiseen paremmaksi ja vauhtia alas. Enemmän siis ruokaa taas mukaan. Esineiden kanssa ei ole ongelmia, niihin motivaatio on kyllä kohdallaan. Ilmaisut ovat erittäin siistejä ja kauniita. Saataisiin siis hyvä jälkikoira kun nämä kaksi yhdistettäisiin.. :)

Viime viikolla hakua oli kanssamme ottamassa Oravan Hanna. Tein Roosalla risteilytreeniä, molemmilla puolin oli ukko joka siirtyi aina hieman eteenpäin. Kun koira löysi, palkkaus nakilla ja kutsuin pois ja lähetin suoraan toiselle puolelle. Viimeisenä oli lisäksi palkkaus patukalla. Hieman oli sitä mieltä lopussa, että saisi tulla jo muutakin palkkaa... Lisäksi siirtymisvälit jäivät liian lyhyiksi, seuraavalla kerralla pidempi siirtyminen, jotta saadaan optimaalisemman mallinen etsintäalue.

Viime viikon treenit muuten sisälsivät lähinnä sitten peltojälkeä vaihtelevalla menestyksellä... Roosalla tutut ongelmat esineillä ja sähellystä kulmissa.. Rimpellä hyvät esineet ja huono jäljestäminen. Rimpeä haittaa valtavasti kaikki jäljellä olleet eläimet, kuten jänikset... Sillä on riistaviettiä huomattavasti Roosaa enemmän, joten lähtisi mielellään niiden perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti