sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Tynkätreenit

Tänään oli tosiaan treenit Hämeenkyrössä, mutta molemmilla tytöillä jäi yhteen settiin koko homma, koska sain syöksyä auttamaan tien päälle jäänyttä kaveria :/...

Roosalla aloitin seuraamisella, pidin koiran kytkettynä erittäin lyhyessä hihnassa. Samalla pidin housun lahkeesta kiinni ja näin passiivisesti estin edistämisen ja ylimääräisen hyppelyn. Tehtiin aika pitkää pätkää ilman palkkaa seuraamismatkoja ainoastaan vaihdellen. Toimi aika hyvin, tätä täytyy nyt vaan tehdä reilusti lisää, että saadaan tuo seuraaminen taas vähän paremmaksi. Tämän jälkeen otin sitten kaukokäskyjä niin, että jätin koiran maahan ja käskin siitä istumaan -> seisomaan -> taas istumaan. Muutamia toistoja näin, pallo oli taas takana palkkana. Kerran liikkui liikaa eteenpäin ja kävin palauttamassa paikoilleen, muuten ok.

Ripalla tein myös seuraamista tarkoituksella aika lähellä muita koiria. Pikkuhiljaa kun pitäisi saada toimimaan häiriön alaisena. Seuraaminen itsessään oli ihan ok, vähän välillä jätätti. Tässä samalla tein sitten sivulle siirtymisiä edestä, tarkoituksena saada nopea sivulle siirtyminen oikeaan paikkaan. Myös muutama maahanmeno sivulla pysyen ja siitä istumaannousu. Nämä alkavat sujua jo paremmin.

Molemmilla olisi nyt tarkoitus viilata vähän pikkuasioita kuntoon. Roosalla tuo seuraamisen korjailu on yksi tärkeä juttu, samoin kun perusasentoihin huomion kiinnittäminen ja noudoissa pitäisi saada pureskelua pois... Rimpellä liikkeet alkavat olla kasassa, pientä loppuviilausta puuttuu sieltä täältä ja se häiriön alla toimiminen olisi saatava varmemmaksi.

1 kommentti: