torstai 18. helmikuuta 2010

Peruskuntoa ja perustreeniä

Jonkinlaista peruskunnon tynkää pitäisi tosiaan kai alkaa rakentaa ajatellen kesän koekautta... Yritän sitä nyt näin lumen avustuksella alkaa pikkuhiljaa tekemään, tai oikeastaan noista kahdesta se Roosa on tämän asian suhteen huonommassa tilassa... Ripa juoksee ja liikkuu omatoimisestikin aika paljon ja on varmasti paremmassa kunnossa. Roosa sitten taas on enemmän tyyppiä sohvaperuna, joka pitää aktivoida liikkeelle. Tänään kävin koirien kanssa metsässä, jossa oli melkein polveen saakka lunta... Itselle meinasi siis kuolema tulla jo puolivälissä lenkkiä. No tulipa kuitenkin käytettyä koirat niin, että joutuivat vähän jotain lumessa tekemäänkin.

Sen jälkeen otin sitten tottista pihassa. Aloitin Roosalla seuraamisen kanssa. Melko pitkää pätkää ilman palkkausta vaihdellen nopeuksia, tehden käännöksiä ja muutenkin pitäen koiraa koko ajan skarppina. Huomautin heti jos alkoi tunkemaan eteen. Tämän jälkeen sitten luoksetuloa seisomaan jäämisellä. Otin melko lyhyeltä matkalta, että sain reagoimaan nopeasti käskyyn. Teki muutamia ihan hyviä pysähdyksiä. Viimeisenä liikkenä tein tokoesteellä hyppynoutoa. Mitään muuta ongelmaa ei ollut, paitsi vinoon luovutus. Tässä auttoi hieman esteestä todella kaukana seisominen, mutta ihan priima ei ollut kertaakaan. Vaadin tosin käsiavulla korjaamaan ennen irrotusta. Tästä syystä otin muutamia tasamaanoutoja hyvin läheltä lisäksi. Näissä sain korjattua hieman suoremmaksi.

Ripan kanssa tehtiin ensin sivulla asennon vaihtoja maahan-istu välillä. Maahan käskyn totteleminen on kyllä ihan tervan juontia. Palkkasin lihapullalla heti kun teki nätisti. Tästä olikin hyvä jatkaa liikkeestä maahanmenoon. Tarvitsi välillä useampia käskyjä ennen maahan putoamista, joten käytin pientä pakotetta ja palkkasin vain jos reagoi käskyyn ilman uutta kehoitusta. Mielestäni ei ole nimittäin kyse siitä ettei ymmärtäisi käskyä, vaan enemmänkin siitä ettei halua mennä maahan. Sama juttu hypyssä, tarvitsi kaksi käskyä ennen hyppyä. Päätin tehdä saman asian siis minäkin tässä liikkeessä, eli aloin palkata ainoastaan silloin kun hyppäsi yhdellä käskyllä. Jos hyppäsi vasta toisella, ei palkkaa herunut. Kummasti alkoi hyppy maistua ensimmäisellä kehoituksella... Ripalla on juoksu päällä ja se saattaa vähän vaikuttaa tekemishalukkuuteen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että juoksunkin aikana pitää pystyä toimimaan normaalisti ja siksi emme pidä mitään taukoa nyt enää sen vuoksi, kun koekausikin lähenee...

1 kommentti: