tiistai 1. huhtikuuta 2014

Treenejä ja mahan kasvattelua..

Rimpellä energia menee tätä nykyä tosiaan mahan kasvattamiseen, joka alkaa olla jo varsin hyvässä mittakaavassa. Tyttösen elämä on myös mielestään varsin tylsää ja tapahtumaköyhää. Enää ei pääse edes kentälle, koska takki ei mene kiinni. Lisäksi nälkä on aivan hirvittävä :) Juuri äsken yritti kivetä leivinuunin päälle, siellä on leipää kuivumassa... No reilu viikko, niin pennut ovat toivottavasti maailmassa.

Pippa ja Paula ovat jatkaneet hakuilua nyt säännöllisesti. Viime viikolla tein ensimmäisen pidemmän treenin molemmilla. Pippalla oli 6 ja Paulalla 5 ukkoa. Molemmat jaksoivat kyllä vetää ihan hyvin. Pientä puutumista oli Pippalla näkyvissä 5. kohdalla. Ukko oli todella syvällä ja vaati sitkeän irtoamisen. Löytyi kuitenkin lopulta parilla otolla. Paulalle otin suosista tämän kohdan haamulla. Lähiaikoina olisi toiveissa päästä opettamaan myös piiloja enemmän. Nyt piilot ovat olleet lähinnä oksista kyhättyjä. Ilmaisua on tehty sitten erikseen vielä kentällä. Päätin Pippalle rakentaa hieman huolellisemmin nyt ilmaisun, koska Roosan kanssa siinä oli aina hiukan ongelmia. Sen takia sitä on tehty kentällä syksystä asti. Täytyy sanoa, että tämä on tuottanut tulosta ja ilmaisee erittäin korrektisti. Edelleen jatkamme ilmaisun vahvistamista säännöllisesti kentällä ja nyt siihen on lisätty hallintaan otto. Pippalla on erittäin hyvä ohjattavuus, kuten kaikilla Roosan lapsilla, joten en usko tästä tulevan ongelmaa. Hauskaa on nähdä myös Pippan siskoa samoissa treeneissä. Alli on pikkuinen ruskea, jolla ei varsinaisesti jää vauhdista kiinni... Sähköä löytyy ja se kyllä miellyttää minua. Ei ole huono asia, että kestää treeniä..

Tottikseen on päästy vihdoin kunnolla takaisin kentälle. Siitä mukavaa, että pääsee ottamaan myös hyppynoutoja ja kunnolla eteenlähetyksiä. Paulaa olen opettanut nyt hyppäämään esteen yli edestakaisin. Toistaiseksi pysymme hieman matalammassa esteessä, koska toistoja tulee jonkin verran ja siinä on helpompi avustaa. Paulalle on ollut hieman vaikeaa ymmärtää, että esteen yli pitää hypätä myös takaisin ja mielellään patukka suussa... Tänään alkoi kuitenkin jo näkyä valoa tunnelin päässä. Opetan siis hyppy- ja estenoudon ensin patukalla ja vasta sitten kapulalla. Pippa oppi asian aika hyvin jo syksyllä ja tuntuu muistavan edelleen. Sen kanssa on sitten harjoiteltu eteenlähetystä. Irtoaa kyllä hyvin, mutta maahanmenoa on nyt sitten yhdistetty siihen. Alkaa nyt jo hoksata asian. Aloitimme siis ensin lyhyestä matkasta ja sitä on pidennetty pikkuhiljaa. Otan lisäksi aina myös pelkkiä irtoamisia, koska balanssin saaminen näiden kahden asian välille on osoittautunut jo aikaisemmin asiaksi, jota saa hioa. Myös Arwen tekee säännöllisesti tottista. Sen kanssa tehdään ruualla kaikkia mahdollisia liikkeitä opetusmielessä. Lisäksi olen aloittanut pillille opettamisen metsästystä varten. Arwenin kanssa tehdään myös noutoa paljon. Saa nähdä mitä tästä pikkuharmaasta sitten kehkeytyy...

Näiden juttujen lisäksi päästiin taas uimaan, kun uimaseuralainen Ernesti kotiutui lapista. Pippa ui erittäin hyvin. Se ei ehkä rakasta hommaa täydestä sydämestä, mutta nöyränä ui kunnes toisin käsketään. Nyt Pippa saa jäädä tästä vähän tauolle ja tarkoitus on opettaa myös Paula uimaan kunnolla ennen kesää. Arwen jatkaa harjoittelua edelleen, sillä on pieniä teknisiä ongelmia välillä... Arwen joko ui etujaloilla, eikä tee takaa mitään, tai sitten ui kaikille jaloilla pystyssä vettä räiskyttäen... Mutta ehkä se siitä kun kesä tulee ja päästään järveen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti