torstai 1. elokuuta 2013

Heinäkuun loppu ja tulevaisuuden suunnitelmia...

No niin vihdoinkin on saatu aikaiseksi jotain kerrottavaa. Olimme heinäkuun lopussa pari viikkoa dobberileirillä ja sieltä sitten ajelimme tapaamaan Rimpen tulevaa sulhasta. Tällä reissulla varmistui, että talven juoksusta ruskea tyttönen astutetaan uroksella BRÜCKENDORFER KONAN. Zhoni on Roosan puoliveli samasta emästä. Siinä näkyy paljon samoja piirteitä, mitä näkyi Roosassakin, juurikin niitä positiivisia, joita toivon kovasti tulevaan pentueeseen. Zhoni on ystävällinen ja avoin uros, joka on työskenellessään periksi antamaton ja suurella moottorilla varustettu. Sillä on harrastettu nuorempana jonkin verran hakua ja sen lisäksi vesipelastusta. Zhonilla on yksi pentue ennestään, Yenicerin A-joukot, josta olen nähnyt useampia pentuja ja ne ovat kovasti minua miellyttäneet. Odotamme siis ensi talvena syntyväksi hyvää harrastusmateriaalia. :)

Dobberileirillä minulla oli treenikoirana Pippa ja pari päivää siinä treenailimme suojelua Laakson Jarin kanssa. Pääasiassa keskityttiin vahvistamaan koiran itsetuntoa, koska vieraassa paikassa ja vieraan molarin kanssa näkyi selvästi paineistuminen eri asioista. Teimme siis juttuja, joissa koira pääsi todellisena voittajana kentältä. Esimerkkeinä  näistä maalimiehen kaataminen ja päällä haukkuminen, jotka selvästi kyllä toimivat ja koira vahvistui, kuten tavoite olikin. Olin äärimmäisen tyytyväinen leirin treenilliseen antiin.

Eräs ikäväkin asia sitten tapahtui tällä viikolla. Paulaa pääsi pistämään kyy ja ihan tuossa kotipihassa. Onhan tässä niitä näkynyt aikaisemminkin, niin keskellä metsää kun asutaan, mutta silti... Moneen vuoteen eivät ole nousseet pihaan asti. Nyt kuitenkin oli tullut tuohon rappusten viereen ja siihen sitten menivät katsomaan luikeroa. Paula ikävä kyllä liian läheltä ja lääkärireissuhan siitä tuli. Tunnin sisällä tapahtuneesta koira oli jo tipassa, joten siinä mielessä hyvä, että tapahtui kotona, jos sen jossain tarvitsi tapahtua. Erittäin hyvin asia hoidettiin Veterissä ja pääsimme suoraan sisälle. Ilmeisesti kaikilta klinikoilta ei löydy vastaseerumia, mutta tuolta sitä löytyi ja Paulaan laitettiin seerumit. Lisäksi oli illan tiputuksessa klinikalla. Nyt on ollut ihan hyvävointinen sen jälkeen, kuukauden päästä on kontrolliverikoe. Noissahan on munuaisvaurioriski ja tuon seerumin pitäisi suojata nimenomaan siltä. Toivottavasti päästiin säikähdyksellä ja saadaan loppukesä olla matelijoilta rauhassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti