maanantai 22. heinäkuuta 2013

Heinäkuuta mennään jo :)

Kesä menee hurjaa vauhtia... Nyt kun ilmatkin ovat viileämmät, tuntuu jo ihan syksyltä... Jospa kävisin kuulumisia läpi taas koira kerrallaan. Mitään treenejä kummempia tapahtumia tässä nyt ei ole tällä erää ollut.

Rimpe on keskittynyt treenaamaan erityisesti jälkeä. Olemme tehneet töitä sekä metsässä, että pellolla ja tällä hetkellä keksitymme siihen metsään, koska koe tulee siinä toivottavasti ensin eteen. Metsässä olemme harjoitelleet piikkejä, jotka tulevat nyt voittajan jäljellä eteen. Lisäksi keppimotivaatiota on yritetty vähän lisätä. Ajaa kyllä hyvin jäljen päällä, joten huomaan ne kepit kyllä, mutta haluaisin sekä pellolla, että metsässä sen olevan huolellisempi esineiden kanssa. Olen pyrkinyt saamaan myös erilaisia alustoja jäljille ja vähän ryteikköisempääkin maastoa. Tänään ajoimme ensimmäisen kerran niin, että jälki meni soramontun läpi. Pieni ihmetys näkyi kyllä ruskean naamassa, kun totesi jäljen menevän soramonttuun. Kiltisti se sinne kuitenkin meni ja pohjalla odotti rasia kissanruokaa palkkana. Yllättävän varmoja otteita on ruskea esittänyt metsässä, pitää ilmeisesti nauttia niistä niin kauan kun tätä kestää... Pellolla sen sijaan otteet eivät ole olleet ihan niin varmoja. Pääsääntöisesti ajaa liian kovalla vauhdilla ja liian huolimattomasti. Selvittää kyllä jäljen aina loppuun, mutta haluaisin hieman vauhtia pois ja intensiivisyyttä jälkeä kohden. Sekä tietysti thuolellisuutta esineisiin. Mutta tätä ehditään onneksi vielä työstämään. Tottiksessa ollaan keskitytty paikallaoloon, kentälle tuloon/tuomarille esittelyyn, sekä voittajaluokan jättöliikkeisiin. Jättöliikkeissä ei ole ollut suurempia ongelmia, välillä on seisomisessa ottanut muutamia askeleita perään. Paikallaolokin on alkanut taas toimia paremmin. Aloitukseen olen kiinnittänyt huomiota sen takia, että haluan koiran olevan koko ajan keskittynyt minuun. Nyt on alkanut hieman vilkuilla ympärilleen ja pelkään, että tämä on se hetki kun pakka leviää paikallaoloa ajatellen. Näin käy etenkin jos menemme ensin paikallaoloon. Mutta näitä juttuja työstetään nyt ja toivottavasti päästään kokeeseen vielä syksyn aikana. Puruissa on keskitytty avoimessa luokassa tuleviin asioihin.

Nuoriso on ajanut tietenkin samoissa maastoissa aina Rimpen kanssa. Pippa on metsäjäljellä melko hyvällä mallilla, vaikka tätä lajia ei kummallekaan näistä neideistä ole varsinaiseksi lajiksi ajateltu. Pystyy ajamaan tyhjän jäljen ja nyt olen käyttänyt keppien alla purkkeja, jotka ilmaisee ihan hyvin. Pellollakin jaa varmasti, siellä olen käyttänyt enemmän ruokaa jäljellä tarkkuuden vuoksi. Pellolla on kokeiltu myös ojan ylityksiä. Mukavaa huomata, että tällä on homma aika hyvin hanskassa. Esineruudun päätin kaiken varalta opettaa, jos vaikka sitä metsäjälkeä tulee jossain vaiheessa kilpailtua. Saalisviettisenä pikku otuksena on ollut erittäin nopea oppimaan ja käyttää myös nenäänsä hyvin. Tottiksessa kävin kisanomaisessa harjoituksessa katsomassa miten pelaa. Melko hyvältä näyttää. Pientä viilausta toki vielä vaaditaan, mutta eiköhän tästä vielä soiva peli tule. Puruissakin on  melko hyvällä mallilla. Haukkuu löysillä ja olemme alkaneet lisätä hallintaa mukaan. Viimeksi tehtiin ensimmäiset paotkin :) .

Paulan kanssa on pikkuhiljaa tottis alkanut pelata. Sain siirrettyä sen saalispalkalle ja on alkanut kiinnostua patukasta ja jopa taistelemaan siitä. Pikkuhiljaa siis saadaan sitäkin eteenpäin. BH-kokeesta haaveilen tämän neidin kanssa vasta ensi vuonna, koska tottiksen tekeminen on ollut sen verran haastavampaa. Jäljellä ajaa erittäin hyvälä intensiteetillä etenkin pellolla. Ruoka motivoi sitä hyvin ja sen avulla pystyy tekemään hyviä esityksiä. Haasteena on hieman se, että saadaan intensiteetti pidettyä jäljessä, kun ruoka otetaan pois. On kuitenkin selvästi kärryillä homman nimestä ja pystyy metsässä selvittämään jälkensä loppuun ilman ruokaakin. Esineruudussa kehittyy hieman hitaammin, mutta onneksi pystymme opettamaan tätäkin nyt saaliin kautta. Puruissa edistyy omaa tahtiaan, mutta on mennyt kuitenkin puolessa vuodessa eteenpäin. Nyt vaihtaa jo viettiä ja on purrut hihaankin joitain kertoja.

Syksyn menoista en osaa vielä sanoa mitä tehdään. Joitain kokeita olen katsellut sillä silmällä, mutta katsotaan miten asiat etenevät... Näyttelyitäkin on tulossa, ensi viikonloppuna Pori KV molemmilla nuorilla. Rimpen kanssa lähdetään Visbyhyn lomailemaan elokuussa ja varmaan muut minne suunnataan ovat Porvoo, Lahti ja Seinäjoki. Mutta ilmoittanut en vielä ole. Talven juoksusta Rimpe on tarkoitus astuttaa ja urosvalinta julkistetaan tällä viikolla, kun kotiudumme dobberileiriltä. Lajivalinnoissa olen hieman pohtinut tuota etsintää. Mieli tekisi sitä harrastaa, mutta, mutta... En ole ihan varma mihin kaikkeen aika riittää... Hakua tarvitsisi alkaa vääntämään, jos sitä jollain meinaa harrastaa. Luultavastihan se valinta osuisi jompaan kumpaan nuoremmista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti