tiistai 16. huhtikuuta 2013

Lupausta maastoon pääsystä

Millään ei malttaisi odottaa kevään todenteolla koittavan... Tänään vihdoin ja viimein päästiin vähän herkuttelemaan mahdollisella maastokaudella, kun vesisade on vienyt lumia huimaa tahtia ja aurinko paistoi iltapäivällä. Löysin pihassa olevasta metsäsaarekkeesta suurinpiirtein sulaa ja kuivaa kohtaa ja pääsin tekemään Roosan kanssa tarkkuusetsintää. Koiran ilme oli kyllä uskomattoman ilahtunut kaivaessani PK-liivin esille. Roosan ehdottomasti parhaita ominaisuuksia on sen halu tehdä töitä. Se on ensimmäisenä aina lähdössä mukaan treenihin ja mielestään koko ajan olisi myös sen vuoro treenata. Voi siis kuvitella, että varsin hyvällä sykkeellä etsittiin pienesinettä :D Pohja saattoi olla hivenen haasteellinen ja tuulikin jonkin verran. Ohjaamaan joutui aika paljon talven jälkeen, mutta ilahduttavaa oli ettei tehnyt vääriä ilmaisuja. Kääntyi vaan välillä katsomaan kysyvästi ja jatkoi etsintää. Hieman ehkä rauhallisempaa olisi saanut olla, mutta hyvin merkkasi ja ilmaisi esineen sen löydyttyä. Pari ruutua siinä sitten otettiin.

Pippan ja Paulan kanssa tehtiin tottista, mitä nyt on yritetty viljellä paljonkin viime aikoina. Pippan kanssa tein vain liikkeitä istu-maahan-seiso sekaisin vaihdellen. Tässä saisi kiinnittää huomiota kyllä siihen, että käskyt olisivat aina samanlaiset. Etenkin maahan-käskyssä huomaan tulevan liikaa variaatioita. Lisäksi tehtiin luoksetuloa. Eilen Pippa oli puruissa ja on edennyt tässä varsin mukavasti. Haukkuun on tullut toisenlainen sävy ja välillä haukkuu ihan löysillä liinoilla. Puree myös hihaan hyvällä otteella.
  Paulan kanssa keskityin vain leikkimään tänään. Tavoitteena on saada se niin puhtaasti saaliille, että pystyisi kanavoimaan kunnolla. Nyt tämä alkaa onnistua kotipihassa pallon kanssa :) Purutreeneissä Paula on purrut vain tyynyyn ja sen kanssa kanavointi ei ole niin helppoa. On myös alkanut saalistaa paremmin, joten ehkä toivoa vielä on... Paula teki eilen tottista, lyhyitä seuraamispätkiä, sekä tietysti haukkua.

Kevään suunnitelmista sen verran, että olin pyhästi vannonut, etten ilmoita erkkariin yhtään koiraa. No vannomatta paras, päätin kuitenkin lähteä sinne äitikoirien kanssa. :) Rimpekin pääsee ensimmäistä kertaa valio-luokkaan. Lisäksi olen suunnitellut Roosalle ja Paulalle Harjavallan ryhmistä, jonne olisi tarkoitus lähteä myös Alli-neidin Roosan lapsista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti