torstai 20. syyskuuta 2012

Kesän kootut...

Niin se kesä sitten meni, vaikka kelien puolesta tuntuu ettei se koskaan tullutkaan. Päivittäminen on "hieman" jäänyt, mutta sehän ei suinkaan tarkoita sitä etteikö mitään olisi tehty. Tuloksilla ei tosin päästä paljoa rehvastelemaan.... Keskeytyksiä on kokeista tällä kaudella ehkä enemmän kuin koskaan. o.O Mutta jos vaikka koirakohtaisesti jotain koostetta..

Roosa: Kesän tuloksena yksi EK3, ikävästi vain kakkostuloksella. 8 pistettä jäätiin ykköstuloksesta ja täytyy sanoa etten uskonut sen ottavan niin koville. Maastossa pelitti muuten ihan hyvin, mutta jätti yhden esineen ruutuun. Tottiksessa oli sitä normaalia Roosamaista perseilyä, mistä tuli aika paljon pistevähennyksiä. Kerran olen käynyt myös kokeilemassa jälki2:sta mutta oikaisi ensimmäisen kulman ja sen jälkeen lähti ajamaan taaksepäin. Roosan tämän kauden tavoitteet näyttäisivät siis jäävän toteutumatta. ZTP-testissä käytiin vähän yllättäen myös tämän rouvan kanssa. Roosallahan oli aikaisemmasta yrityksestä siirto ja selvisikin sitten sellainen juttu, että jos sille jää tuo siirto, eivät jälkeläiset pääse testiin. Oli siis pakko tehdä pikaratkaisu ja ilmoittaa se testiin. Treenata ehdittiin ihan hyvin ja sitä varten oltiin dobberiyhdistyksen leirilläkin. Testi itsessään meni hyvin ja sai arvosanan SG1A. SG tulee siis ulkomuodosta ja on suomalaisittain erittäin hyvä. 1A on luonteen arvosana ja paras mahdollinen. Tarkempi arvostelu löytyy kotisivuilta. Tottiksessa Roosan kanssa on nyt keskitytty pitämään palkka jossain sivussa. En siis kanna mitään mukana vaan vapautan sen aina kentän laidalla tai keskellä olevalle palkalle. Tämä sama systeemi on ollut esineruudussa ja toimi siellä todella hyvin, joten päätin yrittää myös tottiksessa. Tavoitteena tällä on lopettaa ohjaajan haastaminen. Saas nähdä onnistuuko... Hakupuolella on myöskin muutettu hieman kuvioita. Roosahan on ilmaissut ruotsalaisella rullalla ja suurimmat ongelmat ovat jo pitkään olleet liian aikainen rullan pudotus. Tähän nyt sitten puututtiin ja alettiin vaatimaan loppuun saakka tuontia ihan kiintorullan kanssa. Ensimmäisessä treenissä lähetettiin aikas monta kertaa ennenkuin toi loppuun asti, mutta toisella kerralla lähetyksiä olikin jo selkeästi vähemmän. Vaihdettiin myös norjalainen rulla, jotta päästäisiin ylimääräisestä mälväämisestä. Ainakin toistaiseksi tämä näyttäisi toimivan. Yhteen näyttelyyn Roosa on syksylle ilmoitettu, saa nähdä millä tuloksella...

Rimpe: Koekäynnit tämän koiran kanssa eivät ole tuottaneet ihan toivottua tulosta.. :P Kakkosluokan tulos on edelleen saavuttamatta. Seuraottelussa käytiin kakkosen jälkeä kokeilemassa, mutta eksyi jäljeltä neljännen kepin jälkeen. Harmi sinänsä, sillä ajoi siihen asti todella hyvin. Ja koska esineruudustakin katsottiin aiheelliseksi nipistää muutama piste, jäivät maaston pisteet juuri sen verran alle 150:n etten jatkanut tottikseen. ZTP:n suoritti myös Rimpe ja oli ihan vakuuttava kyseisessä testissä. Sillä oli hyvät arvosanat sekä ulkomuodosta, että luonteesta. Arvosana oli V1A ja V tarkoittaa siis erinomaista. Arvosanana näin ollen korkein mitä voi saada ja yksittäisiin arvostelukohtiinkin olin erittäin tyytyväinen. Myös nämä löytyvät kotisivuilta. Näyttelyissä on käyty, Kokkola KV tuloksena CACIB ja VARASERT, Forssa tuloksena SERT ja ROP. Rimpellä olisivat siis sertit kasassa ja itseasiassa myös cacibit C.I.B:tä varten, kun vaan saataisiin se käyttötulos... Lisäksi pyörähdimme kesälomamatkalla Tanskan Vejenissä, jossa kahtena päivänä KÄY ERI ja lauantaina KÄK1 ja sunnuntaina KÄK2. Olisihan sitä jotain muutakin sieltä suonut tulevan, mutta matka oli muuten ihan mukava, joten ei valiteta :) Rimpenkin kanssa olen pikkuhiljaa alkanut hakua ottamaan, jos vaikka saataisiin siitä paremmin toimiva laji sille. Ainakin viime kerran perusteella näyttäisi siltä, että siitä voi vielä hakukoira kehkeytyä :) Tokoa kävin yhden kokeen koittamassa, tuloksena taas 3-tulos. Lähti paikallaolosta, mikä otti päähän aika paljon, sillä on ollut varma liike jo pitkään. Tiedä sitten vaikuttiko kaatosade ja märkä maa niin paljon... Harmi sinänsä, koska teki sen jälkeen erittäin hyvin, luoksetulo oli ainoa mikä ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Näyttelyitä ei enää tänä vuonna juurikaan olla kiertämässä, messariin ilmoitan varmaan kannatuksen vuoksi ja että saadaan edes joku koira käyttöluokkaan sinne.

Pippa ja Paula: Pikkutytöt ovat keskittyneet ensisijaisesti jäljen ajamiseen. Tällä saralla onkin edistytty varsin hyvin. Sain siihen apua tuossa kesäkuulla ja sen jälkeen lähti kulkemaan paremmin. Molemmat ajavat jo melko pitkää jälkeä ja kummallakin on tyhjiä pätkiä välissä. Olen pitänyt pieniä kippoja esineiden tilalla ja Pippa ilmaiseekin jo emäänsä paremmin :D Paulalla ilmaisu on vielä vähän vaiheessa. Paula myös helpommin alkaa kiihdytellä ja sitä myöten hutiloida jäljellä. Osat ovat siis vähän alkukesästä vaihtuneet. Molemmat ovat myös tehneet tottista säännöllisesti, tosin aion siihen keskittyä enemmän, kun jälkikelit loppuvat. Melko tasaista etenemistä on ollut. Pippa on helppo opettaa ja hoksaa asiat helposti. Paula on hieman hitaampi, mutta tekee näyttävämmin, kun on asian oppinut. Molempiin olen kuitenkin tyytyväinen. Lauantaina olemme menossa ensimmäistä kertaa pentunäyttelyyn ja viralliseenkin on pikkuneidit ilmotettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti