maanantai 15. elokuuta 2011

Roosa EK3 ja elämää sen jälkeen...

Roosan kanssa kävin sitten tosiaan vielä kokeilemassa tottisosuuttakin vaativaa koetta omalla kentällä 7.8. tuomarina Juha Kurtti. Maastossa oli muutamia pieniä haparointeja. Jäljellä ehkä se suurin pistemenetys, joka johtui yhden kepin metsään jäämisestä, vaikka juoksin jäljen läpi pariin kertaan. Esineruutu oli ok, toi hyvin kaikki esineet. Kertaalleen ei lähtenyt ruutuun kun lähetin ja tässä vaiheessa kyllä ehdin jo ajatella vaikka mitä... Pudotetussa esineessä juoksenteli vähän edestakaisin, mikä vei pisteitä. Tarkkuusruutu oli ok, erittäin hyvä ilmaisu, josta olin tosi tyytyväinen. Hakuosuus oli normaalia toimintaa, rullan pudotti hieman liian aikaisin, mistä muutama pistevähennys. Maaston pisteet olivat yhteensä 186. Tottisosuus alkoi paikallaololla, joka oli ihan hyvä, edes piipitystä ei esiintynyt. Seuraaminen oli yllättävän hyvää, riehuminen oli poissa, poikitus ainoana suurempana virheenä. Poikittaminen oli se ongelma sitten tietysti myös jättöliikkeissä, mutta muuten suoritti kaikki jättöliikkeet ihan mallikkaasti. Noudoissa ei ollut mitään normaalista poikkeavaa, pieni pureminen siis ainoa virhe. Eteenlähetys oli ok. Tottisosuuden pisteet 92 ja olin ihan supertyytyväinen koiran toimintaan! Ehkä jotain on sitten tapahtunut kesän aikana. Tulos oli vieläpä ykköstulos. Ehkä tästä sitten vielä jatketaan...

Tämän kokeen jälkeen en ole ihan hirveästi treenannut, Roosan kanssa ollaan tehty vähän pudotettua ja tarkkuutta, sekä molemmilla peltojälkeä. Pellolla olen nyt lisännyt Roosalle esineitä enemmän ja viime viikolla ei meinannut lähteä esineen jälkeen enää ajamaan vaan jäi kärttämään palloa. Tänään oli sitten enemmän kartalla ja palkkasin lihapullalla esineestä. Ilmaisutyyli on tällä hetkellä...hmm.. persoonallinen... ilmaisee kyllä ja jopa menemällä maahan, mutta ei aivan siten kuin toivoisin... Viime viikon jäljellä ongelmana oli myös piikkien kohdalla oikominen ja epätarkkuus, tänään suunnittelin jäljen hieman paremmin ja piikkikin meni hyvin. Rimpellä harjoittelin tänään tyhjää suoraa, jossa oli kaksi esinettä. Vauhtiin päästyään ajoi ihan hyvin, ehkä hieman korkealla nenällä, mutta toisaalta ruohokin oli melko pitkää. Jonkin verran haahuili, mutta ei pahasti. Ilmaisut ovat edelleen Rimpen vahvin osa-alue. Ne ovat erittäin hyviä. Ensimmäinen kulma tuotti hieman ongelmia, toinen jo ok. Rimpellä ei viime viikolla juurikaan treenattu, koska kävi fysioterapeutilla ja ranka manipuloitiin, joten piti vähän huilia. Mitään sellaista ei onneksi löytynyt, mikä ei olisi ollut jo tiedossa. :)

1 kommentti:

  1. Hei!

    Alku kesästä satuin olen Tampereen pirkkahallilla silloin kun olit Roosan kanssa kentällä kokeessa, ja onkin hienoa lukea että olette tottiksen ongelmista päässeet eteenpäin, oli meinaan sen kertaiset kisatottikset mitä kaameinta katsottavaa :) Joka tapauksessa siitä lähtien olen miettinyt että pitäisi olla yhteydessä ja kutsua sut koirines Valkeakoskelle A1-teamin treeneissä käymään (vaikka ihan säännöllisesti) ja nyt sit päätin ottaa härkää sarvista asian suhteen kun luin peltojälki ongelmistasi, meillä kun on kaksi peltojälki "gurua" treeneissä viikoittain paikanpäällä ;) Jos kiinnostaa tulla treenaileen (tehdään siis tottista ja jälkeä treenikerroilla) niin laita vaikka mulle yksäriä foorumilla (Tiituli) niin voin kertoa treenien aloitusaikoja tms. tarvittavaa. Nyt lauantaina (20.) aloitellaan kolmen aikaan.

    Niin ja tietysti, onnittelut EK3 koularista!

    VastaaPoista